Yövy juna-asemalla


Äänikirjat maksutta 6 viikoksi! Nextoryssa voit valikoida lukemista satojentuhansien ääni- ja e-kirjojen valikoimasta suoraan tabletillesi tai kännykkääsi. Lunasta tarjous tästä!

Yleensä juna-asemalle meno tarkoittaa, että lähdet kiskoja pitkin jonnekkin mukavalle matkalle, mutta näissä kohteissa juna-asemalla yövytään. Listasimme tähän muutamia upeita ja erikoisia hotelleja, jotka ovat rakennettu vanhoille juna-asemille. Ja lisää loistavia matkatarjouksia ja ideoita löytyy täältä.

The Old Railway Station – Petworth, Englanti

Tämän englantilaisen viehättävän juna-aseman kaikki yksityiskohdat muistuttavat nostalgisesta vanhan ajan rautateiden kulta-ajasta. Voit yöpyä joko päärakennuksessa eli päärautatieasemalla tai Pullman junavaunussa. Vaunut on kunnostettu ja sisustettu tyypilliseen vanhan ajan henkeen. Itse päärakennus on vuodelta 1892 ja se toimi Petworthin rautatieasemana vuosikymmenien ajan, kunnes se suljettiin 1950-luvulla.

Kesällä aamiainen tarjoillaan ulkona vanhalla junalaiturilla ja talvella sisätiloissa vanhassa lipunvaraus salissa. Entinen odotushuone, jossa matkustajat tulivat ja menivät, toimii nyt rentona loungena.

www.booking.com

Train Lodge – Amsterdam

Amsterdamissa, Sloterdijkin asemalla, seisoo juna, joka ennen kuljetti matkustajia Zürichin ja Rooman välillä. Se toimii nykyisin kohtuuhintaisena hostellina, jossa nukutaan alkuperäisissä kerrossängyissä. Huonekokoja on erilaisia ja suurin osasto on jopa 33 hengelle.

Sloterdijkin asemalta on hyvät bussi-, juna- ja metroyhteydet mutta hollantilaiseen tunnelmaan pääsee parhaiten vuokraamalla hostellin polkupyörän.

www.booking.com

Crawford Hotel, Denver

Denverin yli vuosisadan vanha maamerkki-asema avattiin vuonna 1881. Sen sisätiloissa on lukemattomia tarinoita ja ainutlaatuisia paloja Denverin rikkaasta menneisyydestä. Se valmistui hotelliksi vuonna 2014 huikean 54 miljoonan dollarin kunnostuksen jälkeen.

Monet huoneista on muokattu nykyisistä rakenteista ja niissä on historiallisia sisustuselementtejä. Esimerkiksi kolmannen kerroksen huoneet toimivat aiemmin toimistoina ja neljännen kerroksen huoneissa on ullakkohuoneiden roisia tunnelmaa kattoparruineen ja tiiliseinineen.

www.thecrawfordhotel.com

Central station, Memphis

Central Station hotelli on 123 huoneen boutique-hotelli. Rakennuksella on yli 100 vuoden historia liikennekeskuksena. Se on toiminut Memphisin Grand Central Stationin päätoimipaikkana.

Huoneissa on 1900-luvun alun viehätystä ja isoista ikkunoista on upeat näkymät joko Mississippi-joelle tai historialliselle Etelä-Mainin kaupunginosalle. Hotellin aitoa vanhaa tunnelmaa lisää aidot ja alkuperäiset neonkyltit sekä odotushuoneessa olleet penkit, jotka nyt sisustavat sisäänkäynnin luona olevaa ravintolaa.

www.booking.com

Tokyo Station -hotelli

Tokion keskustassa sijaitsevalla hotellilla on rikas historia ja se on ylpeänä nimetty Japanin tärkeäksi kulttuurikohteeksi. Se sijaitsee punatiilisessä vanhassa Marunouchi-rakennuksessa. Se avattiin alunperin vuonna 1915 ja siihen aikaan huoneita oli vain 56. Hotelli kärsi paljon maanjäristyksistä ja muista katastrofeista ja toisen maailman sodan lopussa hotellia pidettiin enemmänkin suosittuna kahvibaarina. Vuonna 2006 aloitettiin valtava kunnostustyö ja Tokyo Station Hotel avattiin uudelleen vuonna 2012, ja nyt siinä on 150 huonetta.

Huoneet ovat sisustettu klassisen eurooppalaisesti ja erikoisimmista huoneista on näkymä asemakeskukselle. Hotelli tarjoaa myös todella kattavan kulinaristisen nautinnon monissa sen upeissa ravintoloissa ja kahviloissa.

www.booking.com

Voco Grand Central Hotel – Glasgow

Tämä vuonna 1883 käyttöön otettu rakennus on suojattu A-luokan merkinnällä, mikä Skotlannissa tarkoittaa erityisen historiallisesti ja arkkitehtuurisesti kiinnostavaa rakennusta. Hotellissa on säästetty satoja vuosia vanhoja yksityiskohtia kuten shamppanjabaarin kupoli. Baarin ikkunoista on näkymä terminaalin vilskeeseen.

Huoneet ovat kauniita ja vuodevaatteet on valmistettu 100-prosenttisesti kierrätetyistä materiaaleista. Kylpyhuoneissa on hiilihapotetut suihkupäät veden käytön vähentämiseksi.

www.booking.com

Radisson Scranton Lackawanna Station, Pennsylvania

Alun perin vuonna 1908 ranskalaiseksi renesanssityyliseksi rautatieasemaksi nimeltä Delaware, Lackawanna and Western station, rakennettu Scrantonin ylpeys, ja yksi maan kauneimmista terminaaleista, muutettiin 146 huoneen hotelliksi vuonna 1983. Se sijaitsee kaupungin historiallisella alueella ja lähellä monia nähtävyyksiä.

Monet historiallisen lumoavista design elementeistä, mukaan lukien mosaiikkilaattalattiat, iso pronssikello, Tiffany-lasimaalaus, harvinaiset Sienna-marmoriseinät ja 36 Grueby Faience -maalausta löytyvät isosta aulasta.

www.booking.com

Union Station Hotel, Nashville

Vuonna 1900 rakennettu Union Station palveli aluksi Nashvillen kaupunkia tärkeimpänä paikallisena rautatieasemana ja matkailun keskuksena. Goottinen muotoilu torneineen teki Union Station -asemasta arkkitehtonisen ihmeen ja oli monen matkailijan mieleen kauniilla yksityiskohdillaan.

Union Station koki 15,5, miljoonan dollarin kunnostuksen lähes 100 vuotta avautumisensa jälkeen ja aloitti uuden elämän Nashvillen uusimpana luksushotellina. Se on säilyttänyt upeita vanhoja yksityiskohtia ja aulasta löytyy muun muassa yli 100 vuotias Tiffany tyylinen lasimaalaus.

www.booking.com


JALKAPALLOFANEILLE: KATSO BUNDESLIIGA-MATSIT ILMAN KUUKAUSIMAKSUJA

Unibet TV tarjoaa livestreamit Bundesliigan otteluihin. Tarvitset pelitilin, tilille käteistä, jonka jälkeen voit katsoa matsit suorina livestream-lähetyksinä. TÄSTÄ KATSOMAAN


Ei vielä kommentteja

Vastaa

Sähköpostia ei julkaista.