Äänikirjat maksutta 6 viikoksi! Nextoryssa voit valikoida lukemista satojentuhansien ääni- ja e-kirjojen valikoimasta suoraan tabletillesi tai kännykkääsi. Lunasta tarjous tästä!
KATSO MYÖS MATKATARJOUS: Staycation miniloma Clarion Hotel Helsingissä, sis. aamiainen, alk. 99 € / kahdelle / vrk
Eri kulttuureissa on uskomattomia tarinoita taikauskosta ja joissakin maissa on hyvä tietää mitä ne on välttyäkseen ikuiselta epäonnelta!

Taikauskoisia uskomuksia on kaikkialla maailmassa. Jotkut niistä ovat hieman mysteereitä ja on epäselvää mistä ne ovat peräisin, mutta silti ihmiset tottelevat niitä ja uskovat niihin, ainakin salaa. Jopa muutamissa lentoyhtiöissä uskotaan numeron 13 taikaan niin ettei sitä ole penkkirivinä.
Koputa puuta
Olet varmasti joskus ‘koputtanut puuta’, kun jotain hyvää on tapahtunut ettei onnesi kääntyisi. Puun koputtaminen alkoi jo keskiajalla Euroopassa ja eräissä uskomuksissa sen sanotaan liittyvän Jeesuksen ristiin ja puisen kirkon oveen johon koputtamalla tuli hyvää onnea. Toinen tarina kertoo sen liittyvän pakanallisiin kulttuureihin, kuten keltteihin, jotka uskoivat henkien ja jumalien asuvan puissa.
Älä leikkaa kynsiäsi yöllä Intiassa

Intia on monien myyttien ja uskomusten maa. Yöllä ei kannata tehdä oikeastaan muuta kuin nukkua. Tai älä ainakaan leikkaa kynsiä. Se meinaan aiheuttaa huonoa onnea. Todellisuudessa tämä usko johtuu todennäköisesti siitä, että vuosisatoja sitten ihmiset välttivät itsensä hoitamista myöhään yöllä, kun kyseessä oli terävä esine. Syynä tähän oli se, että vähäisellä valolla oli suurempi loukkaantumisen riski.
Toinen monista uskomuksista liittyy myös pimeään. Taloa tai pihaa ei saa lakaista enää auringon laskettua, koska silloin saattaa pyyhkäistä pois jotain tärkeää.
Englannin onnen sana kuun alussa

Tämä taikausko on sanottu olevan jo yli 2000 vuotta vanha käytäntö mutta siitä on kirjoitettu vasta 1800-luvulta lähtien. Legendan mukaan, jos ensimmäinen sana on kani, ‘rabbit’, kuukauden ensimmäisenä päivä, sinulla on loppu kuussa onnea. Sen voi myös sanoa ensimmäisen päivän iltana takaperin kaksi kertaa, ‘tibbar, tibbar’, jos sen sattuu aamulla unohtamaan.
Älä kävele takaperin Portugalissa

Vaikka takaperin kävely ei ole kovin suosittua missään muuallakaan, niin Portugalissa sen uskotaan aiheuttavan erittäin pahan kohtalon. Uskomus on, että näin näytät paholaiselle missä olet ja mihin olet menossa.
Maljankohotus vedellä on ehdoton EI Saksassa

Vaikka tämä taikausko on suosittu Saksassa, se voidaan jäljittää aina antiikin Kreikkaan asti. Kun viiniä oli runsaasti, uskottiin, että maljan kohotus muulla kuin alkoholilla johtaisi epäonneen ja joskus jopa kuolemaan, mikä tekee siitä erityisen pelottavan taikauskon. Kreikkalainen myytti on, että kuolleiden henget joivat Lethe-joen vettä ja unohtivat näin maallisen elämän.
Egyptissä ei kannata avata saksia ilman syytä

Vaikka tämä on melko outo taikausko, siihen uskotaan vahvasti koko Egyptissä. Uskomus on, että saksien avaaminen ilman aikomusta leikata jotain tuo huonoa onnea saksia pitävälle. Egyptissä on useita saksiin liittyvää taikauskoa. Saksien avaaminen ja sulkeminen turhaan katsotaan epäonniseksi. Samoin saksien jättäminen auki sanotaan tuottavan huonoa onnea. Eli ole varovainen Egyptissä, jos käsittelet saksia!
Epäonnen päivä tiistai 13

Espanjassa ja muissa espanjankielisissä maissa tiistai 13. päivä on ajateltu olevan paha päivä. Sen on sanottu tulevan sanasta martes, mikä on tiistai espanjaksi, ja sen voi linkittää Rooman jumala Marsiin, joka sitoi tämän päivän väkivaltaan, kuolemaan ja verenvuodatukseen. Espanjalaisen lentoyhtiön, Iberian, koneissa ei luonnollisesti ole penkkiriviä numero 13.
Toinen espanjalainen myytti on syödä 12 viinirypälettä uutena vuotena keskiyöllä, kun muut laskevat sekunteja vuoden vaihtumiseen. Tämän on sanottu espanjalaisen perinteen mukaan tuovan onnea alkavan vuoden jokaiseen 12 kuukauteen.
Viheltelyn maaginen voima
Okei, kuulostaa kyllä kummalta mutta ei vain viheltäminen yleensä, vaan viheltäminen sisätiloissa ja auringossa, ovat molemmat Venäjän ja Norjan taikauskojen mukaan harkitsemattomia toimia. Sisätiloissa viheltäminen johtaa taloudellisiin ongelmiin Venäjällä. Norjassa puolestaan auringossa viheltely aiheuttaa oletettavasti sadetta.
Kiinan mysteeri numerot
Monet ihmiset Kiinassa välttelevät numero nelosta. ‘Neljän’ ääntäminen kiinaksi on samanlainen kuin ‘kuoleman’ sana. Ei ole siis yllättävää, että tämä saa monet uskomaan sen aiheuttavan epäonnea. Puolestaan onnea tuo numero kahdeksan. Sen ääntäminen kiinaksi ‘ba’ kuulosta ‘fa’ ja se tarkoittaa vaurautta ja omaisuutta. Lisäksi kahdeksikko on täydellinen symmetrinen numero mitä pidetään Kiinassa onnekkaana.

Uskoitpa sitten taikauskoon tai et, saatat seuraavan kerran edellä mainituissa maissa vieraillessasi kiinnittää huomiota näihin asioihin. Ja löytää ehkä lisää uusia ihmeellisiä juttuja matkoiltasi. Kivoja kohteita seikkailunhaluisille löytyy täältä.