Suomi helpottaa matkustamista, raja nostetaan 25 tautitapaukseen 100 000 asukasta kohti. Näihin maihin voi nyt matkustaa ilman rajoituksia.


Äänikirjat maksutta 6 viikoksi! Nextoryssa voit valikoida lukemista satojentuhansien ääni- ja e-kirjojen valikoimasta suoraan tabletillesi tai kännykkääsi. Lunasta tarjous tästä!

Hallitus helpottaa rajavalvontaa ja Suomeen kohdistuvaa matkailua.

Jatkossa Suomeen saa tulla (tai palata) ilman karanteeniin joutumista maista, joissa on 25 uutta tautitapausta sataatuhatta asukasta kohti edellisen 14 päivän aikana. Aikaisemmin raja oli 8, ja Suomen oma lukukin on tällä hetkellä 8,1. Uudet raja-arvot astuvat voimaan 19.9. alkaen.

Lisäksi, yli 25 raja-arvon ylittävistä maista Suomeen tulevilta ulkomaalaisilta matkustajilta edellytetään marraskuun 23. päivä lähtien ennakollinen negatiivinen koronatestitulos. Suomen kansalaisilta ja pysyvästi Suomessa asuvilta tätä testiä ei kuitenkaan vaadita, mutta hakeutumalla vapaaehtoiseen testiin heti Suomeen palattuaan, karanteenista on mahdollisuus vapautua.

Näistä maista tulevilta ei tällä hetkellä vaadita omaehtoista karanteenia (raja alle 25 tapausta / 100.000 asukasta / viimeiset 2 viikkoa)

Ruotsi*
Norja
Islanti
Viro*
Latvia
Liettua
Saksa
Puola
Bulgaria
Kypros
Slovakia
Serbia
Liechtenstein
Vatikaanivaltio
Japani
Kanada
Australia

Tästä sovelluksesta voi tarkistaa maakohtaiset avainluvut ja niiden kehityksen. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos tarkastelee kuitenkin viikon välein maiden ja alueiden sijoittumista matalamman (<25) ja korkeamman (>25) ilmaantuvuuden kategorioihin, joten tämän sovelluksen lukuja kannattaa käyttää vain suuntaa antavina.

*Viron ja Ruotsin lauttaliikenteessä ja lentoliikenteessä sallitaan kuitenkin myös siirtymäkauden aikana työmatkaliikenne raja-arvoista riippumatta ja ilman vaatimusta testaustodistuksista tai omaehtoisesta karanteenista.

Negatiivinen testitulos poistaa karanteenivaatimuksen kaikista EU maista ja EU:n määrittelemistä EU:n ulkopuolisista ”vihreän listan” maista tulevilta.

1.10. alkavien matkojen suunnittelua on helpotettu sikäli että oli kohdemaan koronatilanne mikä tahansa matkan ajankohtana, karanteenin voi lyhentää jopa kolmeen päivään koronatestillä.

”Alle 25, ei testiä. Yli 25, ennakkotesti ja kolmen vuorokauden jälkeen toinen testi”, liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka tiivistää marraskuun lopulla Suomessa voimaan astuvan uuden matkustusrajoituksen mallin.

Ennen Suomeen paluuta, matkustajalta joka palaa yli 25 raja-arvon ylittävästä maasta, vaaditaan negatiivinen koronatulos ennen liikennevälineeseen nousua (esim. lennon lähtöselvityksessä). Suomen kansalaisilta ja pysyvästi Suomessa asuvilta, Suomeen palaavilta ei jatkossakaan vaadittaisi ennakkoon otettua koronatestiä, mutta karanteenista voi vapautua kolmen päivän sisällä saapumisesta tehdyllä testillä.

Mikäli saavut 25 raja-arvon ylittävästä maasta, ja haluat vapautua karanteenista, toimi seuraavasti (1.10. alkaen):

Suomen kansalainen tai Suomessa pysyvästi asuva:

  1. Testauta itsesi (1. testi) lähtömaassa max 72 tuntia ennen paluumatkaa
    tai hakeudu 1. testiin 1 vrk kuluessa maahan saavuttaessa. (Suomalainen voi siis valita tekeekö 1. testin ulkomailla vai 1 vrk saapumisen jälkeen kotimaassa)
  2. Tee 2. testi 72 tuntia maahan saapumisen jälkeen.
  3. Negatiivinen testitulos: Karanteenista vapautuu

Ulkomaalainen (huom: Ulkomaalaisen osalta nämä ohjeet ovat voimassa vasta 23.11 alkaen)

  1. Testauta itsesi (1. testi) lähtömaassa max 72 tuntia ennen paluumatkaa
    (ilman negatiivista testitulosta ei saa saapua maahan)
  2. Tee 2. testi 72 tuntia maahan saapumisen jälkeen, mikäli jäät maahan yli 3 vuorokaudeksi (jos jäät Suomeen alle 3 vuorokaudeksi, 2. testiä ei tarvita).
  3. Negatiivinen testitulos: Karanteenista vapautuu

EU:n ulkopuoliset ”vihreän listan” maat löydät EU:n Re-open portaalista. Tällä hetkellä ne ovat Australia, Canada, Georgia, Japani, Uusi-Seelanti, Rwanda, Etelä-korea, Thaimaa, Tunisia, Uruguay ja Kiina.

>> Lue myös pari päivää sitten julkaistu raporttimme: ”Top 10 Matkatarjoukset vieraili Dubaissa. Tämän opimme koronanaikaisesta matkailusta ja mietimme, voisiko myös Suomi ottaa Dubaista mallia?

Lisätietoja:
Valtioneuvoston sivut


JALKAPALLOFANEILLE: KATSO BUNDESLIIGA-MATSIT ILMAN KUUKAUSIMAKSUJA

Unibet TV tarjoaa livestreamit Bundesliigan otteluihin. Tarvitset pelitilin, tilille käteistä, jonka jälkeen voit katsoa matsit suorina livestream-lähetyksinä. TÄSTÄ KATSOMAAN


Ei vielä kommentteja

Vastaa

Sähköpostia ei julkaista.