St. Patrick’s päivänä irkkupubit täyttyvät ympäri maailmaa


Äänikirjat maksutta 6 viikoksi! Nextoryssa voit valikoida lukemista satojentuhansien ääni- ja e-kirjojen valikoimasta suoraan tabletillesi tai kännykkääsi. Lunasta tarjous tästä!

Irlannin kansallispäivää vietetään 17. maaliskuuta ja jos olet huomannut niin melkein missäpäin tahansa maailmaa on irkkupubi! Pyhän Patrickin päivää vietetään ympäri maailmaa enemmän kuin mitään muuta kansallispäivää.

Kuva Liam Ortiz, Pixabay

Se, mikä alkoi kristillisenä juhlana, jolla kunnioitettiin Irlannin suojeluspyhimys Patrickia, on muuttunut festivaaleiksi ja juhliksi ympäri maailmaa. Liha-perunasoselaatikkoa (Shepherd’s pie) sekä soodaleipää, maustettua jauhelihaa ja kaalia nautitaan monessa eri maailman kolkassa tänä erityisen vihreänä päivänä!

Yhdysvallat

Yhdysvalloissa Pyhän Patrickin päivä ei ole laillinen loma, mutta sitä vietetään laajalti. Juhlien teemävärin mukaan jopa Chicago-joki värjätään vihreäksi! New Yorkissa, Bostonissa ja Chicagossa järjestetään laajamittaisia ​​Pyhän Patrickin päivän paraateja.

Kuva Needpix

Alun perin Pyhän Patrikin väri oli sininen, jopa satoja vuosia, mutta koska Irlannin lempinimi on Emerald Isle – smaragdisaari – ja sen lipussa on vihreää sekä apila, Irlannin symboli, on vihreä, ei ole mikään ihme, että väri vaihtui. Vihreä väri suojaa myös leprechauneilta, tontun tapaisilta taruolennoilta. Ne ovat pieniä ukkoja, joita esiintyy irlantilaisessa mytologiassa.

Kanada

Jo vuodesta 1824 Montrealissa järjestetty paraati on yksi pisimmistä ja suurimmista Pyhän Patrickin päivän paraateista Pohjois-Amerikassa. Monilla kanadalaisilla on irlantilaiset syntyperät ja pubit täyttyvät heistä sekä myös niistä jotka haluavat yhden päivän ajan olla irlantilaisia!

Kuva Needpix

Argentiina

Argentiina on yksi yllättävimmistä maista, jotka juhlivat Pyhän Patrickin päivää. Etelä-Amerikan suurin Pyhän Patrickin päivän juhlan isäntäkaupunki on Buenos Aires, jossa järjestetään useita festivaaleja ja tapahtumia ympäri kaupunkia.

Montserrat, Karibia

Pieni Karibianmeren vulkaaninen saari Montserrat on Irlannin lisäksi ainoa maa, jossa Pyhän Patrickin päivä on yleinen vapaapäivä. Monilla saaren asukkaista on irlantilaista syntyperää, ja Pyhän Patrickin päivää vietetään osana heidän omaa itsenäisyyden juhlaa, jota vietetään kokonainen viikko.

Kuvaaja Jill Wellington palvelusta Pexels

Yhdistynyt Kuningaskunta

Tämä ei ehkä ole niin yllättävää, koska britit ovat Irlannin naapurissa, ja Englannissa, Skotlannissa ja Walesissa asuu paljon irlantilaisia. Monissa kaupungeissa järjestetään paraateja, joista suurin on Birminghamissa. Pubeissa eri puolilla maata on Pyhän Patrickin päivän juhlia ja erikoisuuksia. Irlantilainen viski ja Guinness-olut ovat luonnollisesti suosituimpia juomia. Olut on monesti saanut juhlan teemaan sopivan vihreän värin!

Kuva Patrick Fore, Unsplash

Norja

Joka vuosi Norjan irlantilainen seura kokoontuu Jernbanetorgetille, jossa järjestetään St Patrick’s Day Fringe -festivaali, mikä sisältää irlantilaisia ​​kulttuuritapahtumia sekä Pyhän Patrickin päivän paraatin.

Kuvaaja Pressmaster palvelusta Pexels

Japani ja Singapore

Aasiassa ainakin Tokio ja Singapore juhlivat Pyhää Patrickia melko suurella volyymilla. Singapore-joki värjätään vihreäksi sekä Singaporen St. Patrick’s Society isännöi myös vuosittaista juhlaa Shangri-la -hotellissa, jossa on elävää musiikkia ja irlantilaista tanssia. Japanissa puolestaan järjestettiin Tokion paraati ensimmäisen kerran vuonna 1992 ja se on suurin useista paraateista ympäri Japania. Sen aloitti aikoinaan irlantilainen verkosto Japanissa esitelläkseen Irlantia japanilaisille ja siitä on kehittynyt loistava sekoitus perinteistä japanilaista tyyliä sekoitettuna irlantilaisten vihreiden asusteiden kanssa.

Australia

Sydneyssä järjestetään eteläisen pallonpuoliskon suurin ja ainoa tapahtuma maailmassa Irlannin ulkopuolella, joka on järjestetty ja rahoitettu Irlannin hallituksen tuella. Australiaan on muuttanut suuri määrä irlantilaisia, joten Pyhän Patrickin päivän juhlat ovat hyvin saman tyyliset kuin Briteissä, jossa pubit ja ravintolat tarjoavat perinteisiä irlantilaisia ​​ruokia ja juomia sekä musiikkia ja tanssia.

Dubai, U.A.E.

Kuva Sanna

Irish Village on Dubaissa sijaitsevan Pyhän Patrickin päivän keskus. Sen ravintolat täyttyvät juhlijoista ja jopa kaupungin kuuluisat maamerkit, kuten Burj Khalifa ja Burj al Arab pukeutuvat vihreään väriin. Myös Palmusaarella sijaitseva The Pointen suihkulähdenäytös tanssii vihreänä Riverdancen tahtiin.

Kurkkaa täältä vielä loistavat matkatarjoukset.


JALKAPALLOFANEILLE: KATSO BUNDESLIIGA-MATSIT ILMAN KUUKAUSIMAKSUJA

Unibet TV tarjoaa livestreamit Bundesliigan otteluihin. Tarvitset pelitilin, tilille käteistä, jonka jälkeen voit katsoa matsit suorina livestream-lähetyksinä. TÄSTÄ KATSOMAAN


Ei vielä kommentteja

Vastaa

Sähköpostia ei julkaista.