Ras al Khaimahin aktiviteetit ja nähtävyydet


Äänikirjat maksutta 6 viikoksi! Nextoryssa voit valikoida lukemista satojentuhansien ääni- ja e-kirjojen valikoimasta suoraan tabletillesi tai kännykkääsi. Lunasta tarjous tästä!

Arabiemiraattien Ras Al Khaimah, jolla on yli 7000 vuotta kiehtovaa historiaa ja kulttuuria, on täydellinen pakopaikka arjesta. Emiraatti tarjoaa upeita maisemia, henkeäsalpaavia rantaviivoja ja mielenkiintoisia rosoisia raunioita. Se on vakiinnuttanut asemansa yhtenä Lähi-idän aidoimmista kohteista. Ras Al Khaimah on Arabiemiirikuntien pohjoisin emiraatti ja vain 45 minuutin ajomatkan päässä Dubain vilkkaasta metropolista. Listasimme Ras al Khaimahin aktiviteetit ja nähtävyydet.

»Löydä matkatarjoukset Arabiemiraatteihin tästä.

Jebel Jais

Ras al Khaimahin parhaat aktiviteetit ja nähtävyydet -listan ehdoton suosikki on Jebel Jais vuori, joka on Arabiemiirikuntien korkein huippu.
Jebel Jais

Jebel Jais sijaitsee 1934 metriä merenpinnan yläpuolella ja on Yhdistyneiden arabiemiirikuntien korkein huippu. Se on osa Hajar -vuoristoa, jotka muodostuivat yli 70 miljoonaa vuotta sitten Ras Al Khaimahin itäosissa ja Omanissa. Mäen huipulle vievä 35 km pituinen tie sisältää kahdeksan hiusneulaa ja lukemattomia teräviä kulmia, mikä tekee siitä yhden parhaista reiteistä maailmassa. Huipulta on hienot näkymät ja siellä voi ihastella upeita auringonnousuja tai -laskuja. Lämpötila on vuoren yläosissa 10-13 astetta matalampi kuin merenpinnassa.

Jebel Jais vuori, tarjoaa myös useita merkittyjä vaelluspolkuja, jotka sopivat kaikille – lapsiperheistä kokeneempiin retkeilijöihin. Wadi Shawkan alue on osoittautunut yhdeksi Ras al Khaimahin suosituimmista patikointi-, retkeily- ja piknikpaikoista. Suosituin, noin 10 km pituinen reitti, on Shawka Dam Mountain Trail. Toinen mielenkiintoinen reitti on 19,5 km pituinen Wadi Naqab – Bat Cave Trail, jossa näkee parhaiten villieläimiä.

Jebel Jais zip line

Jebel Jaisin maailman pisin zip line (2,8 kilometriä) on tullut yhdeksi Yhdistyneiden arabiemiirikuntien suurimmista seikkailutoiminnoista ja tärkeimmistä vetonauloista maassa vieraileville vauhtia rakastaville turisteille. Zip line kulkee jopa 120 kilometrin tuntinopeudella vuorten välissä tarjoten huikeat maisemat sekä valtavan adrenaliinipiikin. Tutustu zip lineen lisää täältä.

Jazirat al-Hamra

Jazirat al-Hamra on hylätty aavekaupunki Ras al Khaimahissa.
Jazirat al-Hamran aavekaupunki

Jos pidät raunioista, tämä hylätty kalastajakylä, noin 20 km Ras Al-Khaimahin kaupungista etelään, tarjoaa erittäin kuvauksellisen kierroksen. Jazirat al-Hamra, jota aavekaupungiksikin kutsutaan, on jätetty hitaasti hajoamaan. Se on muistutus yksinkertaisesta paikallisesta elämästä ennen öljyn löytymistä 1960-luvulla, kun kyläläiset vielä ansaitsivat elantonsa helmensukelluksesta ja kalastuksesta. Kuiva aavikkoilmasto on auttanut rakennuksia säilymään ja se on yksi vanhimmista ja parhaiten säilyneistä Arabiemiraattien rannikkokylistä, jonka juuret ovat peräisin jopa 1500-luvulta.

Ritz-Carlton Ras al Khaimah, Al Wadi

Täydennä lomaasi luksusmajoituksella keskellä aavikkoa

Suwaidi Pearls -helmifarmi

Vuonna 2005 avattu Suwaidi Pearls -helmitila sijaitsee pienessä Ras al Khaimahin Al Ramsin kalastajakylässä, joka lepää majesteettisen Al Hajarin vuorijonon alaosassa. Perustaja Abdulla Al Suwaidi on yhden viimeisimpien Arabiemiirikuntien helmisukeltajien pojanpoika ja maailman ensimmäinen arabialainen helmien tuottaja.

Ensimmäistä kertaa historiassa alue viljelee nyt Arabian hienoimpia​ helmiä, joita kuninkaat, aateliset ja julkkikset himoitsevat. Tämä historiallinen kehitys yhdistää menneisyyden tulevaisuuteen ja Suwaidi Pearls pyrkii elvyttämään Persianlahden alueelta lähes sata vuotta sitten kadonneen perinteen ja teollisuuden. Helmifarmi on kiinnostava vierailukohde ja satamassa voi nähdä miesten harjoittavan päivittäisiä rutiinejaan verkkojen korjaamisessa ja siivouksessa aamusaaliiden jälkeen. Tutustu helmifarmiin lisää täältä.

Ras al Khaimah kansallismuseo

Ras Al-Khaimahin kansallismuseo on linnoituksessa, joka oli hallitsevan perheen asuinpaikka 1960-luvun alkuun saakka. Museossa on erinomainen kokoelma arkeologisia ja etnologisia esineitä. Ensimmäisen kerroksen Qawasim-huone on erityisen mielenkiintoinen, ja siinä on kokoelma asiakirjoja, käsikirjoituksia ja sopimuksia Ras Al-Khaimahin ja Ison-Britannian hallitsijoiden välillä. Museossa on esillä myös hallitsevaan perheeseen kuuluvia perinteisiä aseita sekä arkeologisia esityksiä alueen varhaisimmista uudisasukkaista myöhäiseen islamiin asti. Museon etnografinen osa esittelee perinteistä elämää emiraatissa, mukaan lukien arkkitehtuuri, helmisukellus, taatelinviljely ja kalastus. Lisätietoa museosta löydät täältä.

View this post on Instagram

Melo tai paddle surffaa mangrove metsän läpi

Kajakin, paddle laudan tai polkuveneen voi myös vuokrata Manar ostoskeskuksen rantabulevardilta. Rannikolta aina kaupunkiin ulottuvilla mangrovealueilla on runsaasti villieläimiä, mukaan lukien flamingoja, ja paras tapa tutustua tähän uskomattomaan ympäristöön on vedestä. Melonta kaupungin keksustan läpi on ainutlaatuinen kokemus, jossa luonto ja ihmisen rakentamat puitteet yhdistyvät tarjoamaan molempien maailmojen parhaat puolet.

Dhayah-linnoitus

Tämä 1500-luvun muta-tiililinnake, noin 20 kilometriä Ras Al-Khaimahin kaupungista pohjoiseen, rakennettiin strategisesti kukkulan lahden suuntaan puolustamaan aluetta brittien hyökkäykseltä. Puolustustornina Dhayahin linnoituksella oli tärkeä rooli Ras Al-Khaimahin historiassa. Mäen eteläpuolella näkyy muita hajonneita linnoituksia ja vartiotorneja.

Emiraatin ja Ison-Britannian joukkojen välinen taistelu vuonna 1891 tuhosi suuren osan täällä olevista linnoituksista. Linnoituksen valleilta avautuvat panoraamanäkymät ovat tämän matkan arvoisia. Ja kaikille, jotka ovat kiinnostuneita historiasta, itse linnoituksen tutkiminen on yksi tämän pienen emiraatin tärkeimmistä asioista.

Al Mairidin kalamarkkinat

Jos pidät kalasta niin Ras al Khaimahin vanhimmalta kalatorilta löytyy kaloja joka makuun. Varoitus: Lihatorin puolella haju on parempi. 😉

Al Mairidin kalamarkkinoilla on laaja kalavalikoima.
Kalamarkkinat

Khatt Springs

Noin 26 km Ras Al-Khaimahista kaakkoon sijaitseva Khatt Springs on mineraalipitoisten kuumien uima-altaiden alue, jossa vesi tunnetaan rentouttavista ja terapeuttisista ominaisuuksistaan. Lomakeskus sijaitsee palmupuiden ympäröimässä keidas, jota tukevat vuoret. Terveelliset vedet ovat suosituin pakopaikan lomamatka sekä paikallisille että matkailijoille. Ympäröivällä alueella on noin 170 arkeologista aluetta sekä houkutteleva höyryallas. Arkeologien alueella paljastamiin kohteisiin kuuluvat esihistorialliset haudat ja 1800-luvun mutatiiliset linnoitustornit, jotka osoittavat tämän alueen pitkän ja jatkuvan asutuksen.

Maailman suurin ilotulitus

Uutenavuotena, Ras al Khaimahin Marjan Islandilla on järjestetty jo kahtena vuonna peräkkäin jättimäinen ilotulitus. Vuodenvaihteen 2020-2021 ilotulitus rikkoi maailman suurimman ilotulituksen ennätyksen. Todennäköisesti myös ensi vuonna nähdään ennätyksiä hipovia ilotulitusnäytöksiä.

Al Qawasim Corniche – “rantabulevardi”

Kaupungin suosituimmalla bulevardilla, Ras al Khaimahin sydämessä, kohtaat niin paikallisia kuin turisteja. Corniche Al Qawasimia ympäröivät kansainväliset ravintolat, kahvilat, vesiurheilumahdollisuudet ja kaunis puisto, jossa on lasten leikkialue.

Ras al Khaimahin parhaat nähtävyydet ja aktiviteetit tarjoaa myös kaupungilla hengailua. Al Qawasim cornichella on paljon ravintoloita ja kahviloita.
Corniche al Qawasim

Kameliravit

Kamelikilpailut ovat tärkeä osa Arabiemiirikuntien historiaa.
Kameliravit

Talviaikaan, yleensä viikonloppuisin (perjantai on paikallisten “sunnuntai”), Ras al Khaimhissa järjestetään perinteiset kamelijuoksut. Al Sawanin kameliravirata löytyy täältä.

Bedouin Oasis

Bedouin Oasis on Ritz-Carltonia huomattavasti edullisempi vaihtoehto. Myös täällä voit yöpyä aavikolla tai harrastaa erilaisia aktiviteetteja kameliratsastuksesta hiekkadyynisurffaukseen.

Shimal arkeologinen kylä

Noin 12 kilometriä Ras Al-Khaimahin kaupungista pohjoiseen, lähellä Hajar-vuoria, sijaitsee pieni Shimal-kylä, jossa on useita satoja islamilaisia ​​hautoja ja asutuskeskus, joka on päivätty vuosina 2000-1300 eKr. Alue on yksi tärkeimmistä arkeologisista kohteista Yhdistyneissä Arabiemiirikunnissa. Historiasta kiinnostuneille esillä on keramiikkaa, kiviastioita, pronssista ja kuparista valmistettuja aseita ja helmeiä, joita on löydetty arkeologisista kaivauksista. Yksi tärkeimmistä löydöistä oli suuri pyöreä hauta Umm al-Nar -kaudelta. Pieni islamilaisen aikakauden Husn al-Shimalin linnake on ylhäällä kallioperällä ja tarjoaa hyvän näkymän koko alueelle.

Kalastus

Ras Al Khaimah on yksi upeimmista kalapaikoista Arabiemiirikunnissa. Syvänmeren kalastus tarjoaa mielenkiintoisia saaliita. Yleinen kalasaalis on Barracuda, Sharie, Sultan Ibrahim, Queen ja King fish. Vähemmän yleisiä ovat kobia, tonnikala ja hamour.

Sheikh Zayed Mosque (moskeija)

Ras al Khaimahin tunnetuimpia maamerkkejä. Muslimimaassa ei voi sanoa käyneensä, jos ei ole kokenut äänekkäitä moskeijoista kaikuvia rukouskutsuja. Suuntaa tänne esim. iltarukouksien aikaan.

Ras al Khaimahin moskeija on kaupungin tunnetuimpia maamerkkejä.
Sheikh Zaeyd moskeija

Golf

Ras al Khaimahista löytyvät loistavat puitteet golfin harrastajille. Peter Harradinen suunnittelema Al Hamran Par 72 -kenttä soveltuu erinomaisesti kaikentyyppisille golfareille, tarjoten aloittelijalle sekä menestyneimmille pelaajille nautinnollisen ja mielenkiintoisen golfhaasteen. Kenttä mutkittelee neljän toisiinsa yhteydessä olevan avoimen laguunin ympärillä, jotka sulautuvat saumattomasti Arabianlahteen.

Toinen upea ja erittäin suosittu kenttä, Tower Links, on eittämättä Arabiemiraattien luonnollisin kenttä.

Iceland waterpark

Iceland waterpark on Yhdistyneiden arabiemiirikuntien ensimmäinen jääteemainen vesipuisto, jossa on laaja valikoima nopeita liukumäkiä, jotka sopivat kaikille ikäryhmille. » Listätietoa vesipuistosta

Aavikkosafari ja kameliratsastus

Aavikkosafarilla kurvaillaan dyyneillä nelivetoisella maasturilla.
Aavikkosafari

Luonnollisesti Ras al Khaimah tarjoaa myös loistavan mahdollisuuden lähteä tutustumaan aavikon dyyneihin nelivetoisella maasturilla. Safarilla voit ratsastaa kamelilla tai ottaa Henna-tatuoinnin sekä ihastella erilaisia esityksiä ja nauttia hyvää ruokaa. » Lue lisää safarin ohjelmasta ja aktiviteeteista tästä

Mönkijäajelut aavikolla

Mikäpäs sen hauskempaa kuin kurvailla pehmeässä hiekassa mönkijällä. Ras al Khaimahissa on eri vuokrauspaikkoja, joista saa kaikki tarvittavat välineet turvalliseen ajeluun. Aavikolla voi tavata vaikka kamelilauman.

Rantaelämää

Ras al Khaimah tarjoaa 65 kilometriä rantaviivaa ja sen rannoille on asettunut monta upeaa hotellikompleksia. Monille hotellin rannoille voi mennä ulkopuolisetkin pientä maksua vastaan. Rannat ovat hyvin hoidettuja ja täynnä palveluita, kuten aurinkotuoleja, aurinkovarjoja, kahviloita ja ravintoloita aivan rannan tuntumassa, makean veden suihkuja ja melkein kaikkea mitä tarvitset rantapäivänä. Tarjolla on myös erilaisia ​​vesiurheilulajeja, kuten kajakkivuokrausta ja vesiskoottereita.

Pinkki järvi on todella suolainen.
Pink lake

Muutaman kilometrin päässä kaupungista löytyy ainutlaatuinen Saraya-island, jonka turkoosin meren rannalta on upeat näkymät Hajarin vuorijonolle. Saraya-islandille piti alunperin rakentaa hotelleja, ravintoloita, ostoskeskus ja huvipuisto mutta rakennussunnitelmat keskeytyivät eikä niitä ole päivitetty vuoden 2009 jälkeen. sen sijaan siitä on tullut suosittu leirintäalue. Saraya-islandin yksi erikoisin vetonaula on pinkki järvi. Veden suolapitoisuus on 208, kun taas meriveden pinta on yleensä välillä 38 ja 39. Se on hyvin suolaista vettä, minkä vuoksi punalevät lisääntyvät, joihin kuuluu yli 4000 lajia.

Ratsastus

Ras Al Khaimah on yksi harvoista kohteista, joissa voit ratsastaa sekä autiomaassa että rannalla. Emiraatti tarjoaa ratsastustoimintaa kaikentasoisille ja vierailijat voivat ottaa oppitunteja tai ratsastaa kauniille rannalle tai aavikon maisemiin.

Veneretki Musandamiin

Musandamin maisemiin voi seilata perinteisellä dhow-veneellä.
Dhow-vene

Ras al Khaimahista voi hypätä perinteisen dhow-veneen kyytiin seilaamaan Omaninlahdelle ja ihastelemaan upeita Musandam Dibban maisemia. Retkellä voi myös tutkiskella vedenalaista elämää snorklaamalla.

» Varaukset ja lisätietoa

Autolla Khasabiin

Khasabin kaupunki on Musandamin niemimaan pääkaupunki Iranin, Arabiemiirikuntien ja Omanin sulttaanikunnan välillä Hormuzin suoralla rannikolla. Sitä on usein kutsuttu “Arabian Norjaksi” sen laajan vuonomaisen kalkkisen maaperän ja autioiden vuoristomaisemien vuoksi. Khasabiin pääsee helposti autolla hyväkuntoista tietä pitkin. Matkaa kertyy noin 80 km. Khasabiin järjestetään myös retkiä. » Katso lisää täältä.

Karting

RAK Track on uusin kartingrata Arabiemiirikunnissa. Radalla on sekä vuokra- että ammattilais karting autoja. RAK Track tarjoaa vauhdikasta menoa niin lapsille kuin aikuisillekkin sekä yritystapahtumia ja ryhmävarauksia. » Lisätietoa tästä


JALKAPALLOFANEILLE: KATSO BUNDESLIIGA-MATSIT ILMAN KUUKAUSIMAKSUJA

Unibet TV tarjoaa livestreamit Bundesliigan otteluihin. Tarvitset pelitilin, tilille käteistä, jonka jälkeen voit katsoa matsit suorina livestream-lähetyksinä. TÄSTÄ KATSOMAAN


Ei vielä kommentteja

Vastaa

Sähköpostia ei julkaista.