Näihin maihin voi nyt matkustaa, jos sinut on rokotettu


Äänikirjat maksutta 6 viikoksi! Nextoryssa voit valikoida lukemista satojentuhansien ääni- ja e-kirjojen valikoimasta suoraan tabletillesi tai kännykkääsi. Lunasta tarjous tästä!

Matkailualan elvyttäminen on muutamissa maissa jo aloitettu hölläämällä rajoituksia rokotuksen saaneille.

Näihin maihin voi nyt matkustaa, jos sinut on rokotettu.
Kuva Edgar Chaparro, Unsplash

Vaikka monissa maissa hallitukset neuvovat edelleen (tai kieltävät kokonaan) kansalaisia matkustamasta ulkomaille, moni matkailusta riippuvainen kohde näkee rokotteen käyttöönotossa mahdollisuuden avata rajat uudelleen ja helpottaa muitakin matkarajoituksia tulevina kuukausina. Useat maat ovat jo ilmoittaneet sallivansa rokotuksen todistamisen vaihtoehtona nykyisille testaus- ja karanteenivaatimuksille. Näihin mahin voi nyt matkustaa, jos sinut on rokotettu.

>>Tsekkaa täältä matkatarjouksia ja suunnittele seuraava lomasi!

Viro

Viroon voi nyt matkustaa mistä päin maailmaa tahansa ilman, että tarvitsee eristäytyä kymmenen päivää maahan saavuttua, kunhan pystyy todistamaan, että on saanut jonkin rokotteista tai toipunut Covid-19: stä viimeisten kuuden kuukauden aikana.

Islanti

Islantiin voi matkustaa täysin rokotetut tai tartunnan saaneet matkustajat.
Photo by Frank Denney on Unsplash

Täysin rokotetut ja aiemmin tartunnan saaneet matkustajat kaikista maista voivat jälleen matkustaa Islantiin. Matkailijoilta, jotka voivat osoittaa todistuksen rokotuksesta tai aiemmasta tartunnasta, ei vaadita negatiivista COVID-19-testitulosta ennen lentoon tai laivaan saapumista Islantiin, mutta heidän on suoritettava testi saapuessaan maahan.

Romania

Romania luopuu tiukoista testaus- ja karanteenivaatimuksista, jos matkustajat voivat osoittaa rokotustodistuksen tai todistaa, että heillä on ollut Covid-19, ja ovat juuri toipuneet siitä.

Kypros

Kyproksen saarella on tarkoitus maaliskuun 1. päivästä lähtien sallia pääsy maahan kaikille rokotetuille matkailijoille pyrkimyksenään elvyttää matkailuala.
Tarjouksia Kyproksen aurinkoon löydät täältä.

Kyproselle on voinut matkustaa maaliskuun alusta lähtien kaikki rokotetut ilman karanteenia.
Kuva George Lemon, Unspalsh

Seychellit

Tammikuussa Seychellit ilmoittivat sallivansa kaikkien maiden matkustajat, jotka voivat todistaa, että he ovat saaneet viimeisen rokoteannoksen vähintään kaksi viikkoa ennen saapumista.

Puola

Puola arjoaa vapautuksen karanteenista rokotetuille matkustajille. Tällä hetkellä tämä koskee vain maita, joista se sallii tällä hetkellä rajoitetun matkustamisen, eli kaikkia EU-maita ja noin tusinaa muuta maata.

Useat muut maat harkitsevat muutosta, mutta eivät ole vielä tehneet siitä virallista. Singapore on sanonut harkitsevansa matkailun lieventämistä rokotteen saaneille mutta kuitenkin vasta sitten, kun rokotteiden on osoitettu hillitsevän merkittävästi viruksen leviämistä.

Thaimaa

Thaimaan matkailuministeri on ehdottanut, että hänen maansa rajat avautuvat heinäkuusta alkaen uudelleen kaikille turisteille, jotka ovat saaneet rokotuksen.

Thaimaan rajat avautuvat heinäkuussa.
Kuva Sumit Chinchane, Unsplash

Georgia

Helmikuun 1. päivästä 2021 lähtien kaikkien maiden kansalaiset ovat tervetulleita Georgiaan lentoteitse sillä edellytyksellä, että he voivat todistaa saaneensa minkä tahansa COVID-19-rokotuksen kokonaisuudessaan.

Madeira

Tähän asti Madeiralle on voinut matkustaa 72 tunnin sisällä otetulla PCR-testillä, mutta nyt se toivottaa tervetulleeksi kaikki rokotetut sekä turistit, jotka ovat toipuneet koronasta viimeisten 90 päivän aikana. Eli Madeiralle matkustettaessa on oltava mukana todistus, josta löytyy tarvittavat tiedot taudin ajankohdasta, henkilökohtaiset tiedot sekä toipumispäivä. Rokotuksesta on myös oltava todistus, jossa näkyy omien henkilötietojen lisäksi rokotuspäivät. Englanninkielinen dokumentointi tehdään Madeirasafe.com sovelluksessa ennen matkaa.

Belize

Belize on Karibian ensimmäisiä maita, joka sallii rokotetut maahansa.
Kuva Meritt Thomas, Unsplash

Belize on Karibian alueen ensimmäinen maa, joka sallii rokotetut matkustajat maahan ilman COVID-19 -testiä. Rokotettujen matkustajien on esitettävä vain rokotuskortti, jossa näkyy, että viimeisestä rokotuksesta on kulunut vähintään kaksi viikkoa. Heidän on myös ladattava Belize Health -sovellus ja syötettävä vaaditut terveystiedot 72 tunnin sisällä ennen laskeutumista Belizeen. Lisätietoja https://www.travelbelize.org/health-safety .

Equador

Täysin rokotetut matkustajat voivat nyt matkustaa Ecuadoriin. Maa on avoin myös rokottamattomille matkailijoille, joiden 72 tunnin sisällä ennen saapumista otettu COVID-19-testi on negatiivinen. Matkustajat, joilla on aiemmin diagnosoitu COVID-19 (ensimmäisistä oireista kulunut kuukausi) voivat myös matkustaa Equadoriin. Matkustajien ei tarvitse olla karanteenissa saapuessaan perille.

Quatemala

Guatemala on avoin matkustajille, jotka on rokotettu kokonaan vähintään kaksi viikkoa ennen saapumista. Maa on myös avoin vierailijoille, joilla on negatiivinen COVID-19-testi 72 tunnin sisällä ennen saapumista, samoin kuin niille, jotka ovat toipuneet viruksesta viimeisen kolmen kuukauden aikana. Yhdysvaltain suurlähetystö varoittaa, että jokaiselle, joka on vieraillut Isossa-Britanniassa tai Etelä-Afrikassa kaksi viikkoa ennen saapumistaan ​​Guatemalaan, voidaan evätä pääsy tai hänet voidaan joutua asettamaan karanteeniin.

Espanja

Espanja sallii kesäkuusta alkaen EU:n kansalaisten pääsyn maahan rokotepassilla.
Photo by Ralph (Ravi) Kayden on Unsplash

Espanjan hallitus on päättänyt kesäkuusta alkaen sallia EU:n kansalaisten pääsyn maahan ilman COVID-19-testiä edellyttäen, että heillä on rokotepassi. EU:n viranomaiset ovat ilmoittaneet, että rokotepassi olisi valmis kesäkuuhun mennessä. Tilannetta kannattaa seurata esimerkiksi täältä.

Kreikka

Kreikan viranomaiset ovat ilmoittaneet, että karanteenirajoitukset poistetaan Euroopan unionin kansalaisilta sekä viiden muun EU: n ulkopuolisen maan kansalaisilta, jotka ovat Yhdysvallat, Yhdistynyt kuningaskunta, Serbia, Israel ja Arabiemiirikunnat. Matkustajilla on oltava negatiivinen testitulos alle 72 tunnin ajalta tai kaksi rokotusannosta COVID-19: ää vastaan.

Montenegro

Montenegroon voi matkustaa ilman karanteenia kaikki täysin rokotetut tai 30 päivän sisällä IgG-vasta-ainetestituloksen saaneet matkustajat. Rokotuksen toinen annos on pitänyt saada vähintään 7 päivää ennen saapumista. Montenegron maahantuloon sovelletaan rajoituksia riippuen asuinmaastasi ja mistä olet matkalla. Montenegron hallitus päivittää sivujaan säännöllisesti, mistä voi seurata mitkä maat ovat vihreässä tai keltaisessa luettelossa.

Kroatia

Kroatia on nyt avoin kaikille rokotetuille.
Photo by Matthias Mullie on Unsplash

Kroatia on nyt avoin täysin rokotetuille matkailijoille sekä aiemmin tartunnan saaneille matkailijoille ja niille, jotka voivat osoittaa negatiivisen COVID-19-testituloksen 48 tunnin sisällä saapumisesta. Vierailijat saavat myös tulla Kroatiaan, jos he suorittavat COVID-19-testin heti saapumisensa jälkeen, sitten eristäytyvät, kunnes ovat saaneet negatiivisen tuloksen. Hyväksyttyjen vähäriskisten maiden luettelosta tulevat matkailijat voivat tulla Kroatiaan ilman vaatimuksia tai rajoituksia, kunhan heillä ei ole oireita eivätkä ole olleet läheisessä yhteydessä tartunnan saaneen henkilön kanssa. Kaikkien matkailijoiden on myös osoitettava, että he ovat maksaneet majoituksensa etukäteen.

Sri Lanka

Sri Lanka helpottaa Covid-19-rokotteen saaneiden matkailijoiden maahantulorajoituksia lyhentämällä pakollista karanteeniaikaa vain yhteen päivään. Tämän jälkeen heidän on kuitenkin noudatettava kansakunnan ”biokuplan” rajoituksia seitsemän päivän ajan. Aikaisemmin – tammikuusta lähtien – Sri Lankalla on ollut käytössä ”biokuplajärjestelmä”, jossa kansainvälisten lomamatkailijoiden on suoritettava 14 päivän karanteeni hyväksytyssä Covid-safe-hotellissa. Tänä aikana heidän on suoritettava säännölliset Covid-19-testit ja oltava vakuutettu matkavakuutuksella, mutta heidän on silti sallittu vierailla tietyissä hyväksytyissä matkailukohteissa määrättyinä aikoina. Matka nähtävyyksiin on tapahduttava matkatoimiston tai hotellin järjestämän kuljetuksen kautta, ja heidän on pidättäydyttävä vuorovaikutuksesta paikallisten kanssa. Sri Lankan terveysministeriö on nyt päivittänyt nykyiset karanteenisäännöksensä, jotta sen kansalaiset ja ulkomaiset vieraat voivat tulla maahan kahden viikon kuluttua siitä, kun he ovat saaneet viimeisen Covid-19-rokoteannoksen. Saapuessaan heidän on suoritettava PCR-testi ja vietettävä 24 tuntia valtion valtuuttamassa hotellissa, kunnes negatiivinen tulos saavutetaan.


JALKAPALLOFANEILLE: KATSO BUNDESLIIGA-MATSIT ILMAN KUUKAUSIMAKSUJA

Unibet TV tarjoaa livestreamit Bundesliigan otteluihin. Tarvitset pelitilin, tilille käteistä, jonka jälkeen voit katsoa matsit suorina livestream-lähetyksinä. TÄSTÄ KATSOMAAN


Ei vielä kommentteja

Vastaa

Sähköpostia ei julkaista.