Näihin maihin ”saa” nyt matkustaa


Äänikirjat maksutta 6 viikoksi! Nextoryssa voit valikoida lukemista satojentuhansien ääni- ja e-kirjojen valikoimasta suoraan tabletillesi tai kännykkääsi. Lunasta tarjous tästä!
  • Päivitetty 9.7.2020

Hallitus on 8.7.2020 tiedotustilaisuudessa ilmoittanut poistavansa matkustusrajoitukset seuraavien maiden osalta. Vastaavasta näistä maista pääsee Suomeen ilman rajoituksia: Saksa, Belgia, Italia, Itävalta, Kreikka, Sveitsi, Slovakia, Slovenia, Unkari, Liechestenstein, Kypros, Andorra, Malta, Alankomaat, San Marino, Vatikaani ja Irlanti. Myös seuraavista EU:n ulkopuolisista maista sallitaan työmatkaliikenne ja muu välttämätön liikenne Suomeen: Thaimaasta, Algeriasta, Australiasta, Kiinasta, Georgiasta, Uudesta-Seelannista, Etelä-Koreasta, Tunisiasta, Uruguaysta ja Ruandasta

Tätä ennen matkustusrajoitukset oli jo poistettu Norjan, Tanskan, Islannin, Viron, Liettuan ja Latvian osalta.

Käytännössä suomalaisten matkustamista ulkomaille ei ole ollut estetty tähänkään mennessä, vaan tämä uusi linjaus ottaa enemmän kantaa siihen mistä maista pääsee Suomeen ilman rajoituksia ja minne matkustamista suositellaan tällä hetkellä.

Hallitus linjasi kesäkuun lopussa, että sisärajavalvonnasta luovutaan niiden maiden osalta, joissa koronatilanne on hyvä. Kriteerinä on, että kahden viikon aikajänteellä tautitapauksia on saanut olla vain alle kahdeksan sataatuhatta ihmistä kohden. Hyvän tautitilanteen maista tultaessa ei tarvitsisi olla kahta viikkoa omaehtoisessa karanteenissa.

Esim. Espanja ja Puola ei päässyt suositeltavien kohteiden listalle koska uusia tautitapauksia kahden viime viikon aikana on ollut 11,5 ja 10,3 / 100,000 asukasta, mutta esim. Islanti (14,4/100,000), Slovenia (9,9/100,000) ja Sveitsi (12/100,000) pääsivät ”sallittujen maiden” listalle, joten loppukädessä hallituksen kriteerit eivät ole olleet täysin kesäkuun lopulla ilmoitettujen linjausten mukaisesti.

Muista myös kohdemaan rajoitukset

Tämän lisäksi kannattaa vielä muista että hallituksen lista ”sallituista maista” ei tarkoita automaattisesti sitä että suomalainen saisi vapaasti saapua kyseiseen maahan. Mitä EU valtioihin tulee, tästä EU:n ylläpitämästä palvelusta voi tarkistaa maakohtaiset saapumisrajoitukset:
https://reopen.europa.eu/en
Toinen hyvä tietolähde on IATA:n ylläpitämä lista, tosin olemme huomanneet että tiedon päivittäminen ei ole aina ihan 100% ajan tasalla, joten epäselvissä tilanteissa suosittelemme aina ottamaan yhteyttä kohdemaan konsulaattiin:
https://www.iatatravelcentre.com/international-travel-document-news/1580226297.htm

Tällä hetkellä suomalainen saa saapua turistina kaikkiin EU maihin, mutta erityisesti joihinkin EU:n ulkopuolisiin maihin, siitä huolimatta että Suomi sallii nyt pääsyn näistä maista Suomeen (esim. Thaimaa, Australia, Kiina, Algeria), suomalaisia turisteja ei vielä päästetä maahan. EU ulkopuolisten maiden osalta kannattaa siis olla tarkkana.


JALKAPALLOFANEILLE: KATSO BUNDESLIIGA-MATSIT ILMAN KUUKAUSIMAKSUJA

Unibet TV tarjoaa livestreamit Bundesliigan otteluihin. Tarvitset pelitilin, tilille käteistä, jonka jälkeen voit katsoa matsit suorina livestream-lähetyksinä. TÄSTÄ KATSOMAAN


Ei vielä kommentteja

Vastaa

Sähköpostia ei julkaista.