Maailman vanhin ravintola


Äänikirjat maksutta 6 viikoksi! Nextoryssa voit valikoida lukemista satojentuhansien ääni- ja e-kirjojen valikoimasta suoraan tabletillesi tai kännykkääsi. Lunasta tarjous tästä!

Tämä maailmankuulu ravintola Madridin keskustassa on monen uteliaan matkailijan kohde. Ravintola Botín on avattu lähes kolme vuosisataa sitten ja se pysyi auki jopa Espanjan sisällissodan aikana. Se on maailman vanhin ravintola, jossa on vieraillut vuosisatojen merkittäviä kirjailijoita ja muita kuuluisuuksia.

Ravintola Botín on maailman vanhin ravintola.
Kuva Ravintola Botín

Ravintola Botín on yksi maailman klassisimmista ravintoloista

Ravintolan avasi vuonna 1725, ranskalainen kokki nimeltä Jan Botín ja hänen vaimonsa. Ravintolan nimi oli alun perin Casa Botín mutta sen peri Botínin veljenpoika nimeltä Candido Remis, ja hän muutti nimen Sobrino de Botíniin, joka on säilynyt tähän päivään asti. Sobrino on espanjaksi veljenpoika. Veljenpojan perhe pyöritti ravintolaa aina 1900-luvun vaihteeseen saakka, kunnes González-perhe osti ravintolan ja tällä hetkellä se on kolmannen sukupolven omistuksessa.

Ravintola Botín sijaitsee yhdessä Madridin aidoimmista ja historiallisimmista alueista, lähellä Plaza Mayor -aukiota ja La Latina -aluetta Calle Cuchilleros -kadulla. Forbes-lehti listasi Botinin kolmannelle sijalle maailman 10 parhaan klassisen ravintolan luettelossa.

Ravintola Botínissa on kastilialainen keittiö.
Kuva Ravintola Botín

Alkuperäinen puulämmitteinen uuni edelleen käytössä

Espanjalaisten makujen tapaan Botínin erikoisuus on kastilialainen keittiö. Maailman vanhin ravintola käyttää edelleen kuuluisaa, perustamisesta lähtien olevaa, puulämmitteistä uunia herkullisten ruokien, kuten paistetun sian ja karitsan, valmistamiseen, aivan kuten vuosisatoja sitten. Strategisesti takan vasemmalle puolelle sijoitetut polttopuut ja niistä tulevat hiilet jakavat harmonisesti suolan, pippurin, veden, valkoviinin, laakerinlehden, sipulin ja valkosipulin maut kaikkien lihapalojen ympärille.

Puulämmitteisessä uunissa kypsyvät erilaiset lihat.
Kuva Ravintola Botín

Ravintola Botínin sisustus huokuu 1700-luvun henkeä

Viihtyisä, klassinen Botínin sisustus on pysynyt pitkälti muuttumattomana vuosien varrella; ruokailutilat sekä tiili- ja kiviseinät muistuttavat 1700-luvun tavernaa. Nykypäivänä ravintolan tilat ovat neljässä kerroksessa, joista pohjakerros, bodega, toimii viinikellarina.

Ravintola Botínin sisustus on edelleen alkuperäinen.
Kuva Ravintola Botín

Ravintola Botín on myös tarjoillut aterioita lukuisille kirjallisuuden henkilöille. Ernest Hemingway, Benito Pérez Galdós, Graham Greene ja María Dueñas käyttivät ravintolaa romaaniensa taustana. Jotkut ovat maininneet myös Botínin kirjoituksissaan, kuten Hemingway romaanissaan “Aurinko nousee”. Erityisesti Hemingway vieraili ravintolassa usein, ja hänestä tuli läheinen ystävä silloisen omistajan, Emilio Gonzálezin, kanssa. Myös kuuluisa taidemaalari Francisco de Goya toimi hetken Botínin tarjoilijana ennen kuin hänet hyväksyttiin kuninkaalliseen kuvataideakatemiaan.

Kuva Ravintola Botín

Monet eurooppalaiset kuninkaalliset ja espanjalaiset poliitikot ovat kaikki käyneet maailman vanhimmassa ravintolassa. Nykyään tämä Guinnessin ennätysten kirjaankin päässyt ravintola on pakollinen vierailukohde Madridissa kävijöille, mutta se on myös erittäin suosittu paikallisten keskuudessa.

Ja kuten useimmat ruokapaikat, ravintola Botín joutui sulkemaan ovensa, kun koronavirus pyyhkäisi ympäri Eurooppaa. Mikä oli tietysti surullista, koska ravintolaa ei suljettu aikoinaan edes Espanjan sisällissodan aikana.

Espanjan matkoja ja muita kulinaristisia kohteita löytyy täältä.


JALKAPALLOFANEILLE: KATSO BUNDESLIIGA-MATSIT ILMAN KUUKAUSIMAKSUJA

Unibet TV tarjoaa livestreamit Bundesliigan otteluihin. Tarvitset pelitilin, tilille käteistä, jonka jälkeen voit katsoa matsit suorina livestream-lähetyksinä. TÄSTÄ KATSOMAAN


Ei vielä kommentteja

Vastaa

Sähköpostia ei julkaista.