Maailman suosituimmat tuliaiset


Äänikirjat maksutta 6 viikoksi! Nextoryssa voit valikoida lukemista satojentuhansien ääni- ja e-kirjojen valikoimasta suoraan tabletillesi tai kännykkääsi. Lunasta tarjous tästä!

Matkoilta saa paljon ihania kokemuksia ja muistoja, mutta tuliaisten avulla muistoja voi ylläpitää ja vaalia vielä pitkänkin ajan jälkeen. Jotkut keräävät reissuiltaan jääkaappimagneetteja, toiset erilaisia seinäkoristeita tai muuta pikku tavaraa. Jokaisesta maasta löytyy jokin erikoisuus mistä on tullut suosikkituliainen.

Kurkkaa täältä mistä sinä lähdet hakemaan seuraavia tuliaisia.

Kuva Jametlene, Unsplash

Euroopan suosituimmat tuliaiset

Hollannista löytyy paljon kivoja tuliaisia tulppaaneista juustoon, mutta suosituimmat ovat yleensä maankuulu stroopwafel eli kaksikerroksinen vohvelikeksi, jonka välissä on ihana karamellitäyte, sekä tietysti puiset hollannikkaat.

Kuva Joao Guimaraes, Unsplash

Belgia, Ranska ja Irlanti kaikki ovat suuria suklaa maita, joten sieltä tulevat varmat suklaiset tuliaiset. Toki Ranskasta saa myös ihania macaronseja ja tietysti shamppanjaa ja hyviä viinejä. Latvia, Liettua ja Puola puolestaan luottavat kimaltelevaan, joten sieltä tuodaan eniten tuliaisiksi meripihka koruja.

Tanskasta monen matkaan tarttuu pienoismalli merenneito -patsaasta. Naapurimaastamme Ruotsista taas tuodaan puisia punaisia Dala -hevosia, mikä on varmaankin kaikista tunnetuin ruotsalainen käsityö.

Kuva Olya Kobruseva, Unsplash

Espanja ja Italia ovat loistavia viinimaita mutta mm. Espanjasta ostetaan tuliaisiksi usein myös ihania köysipohjaisia espadrillos -kenkiä.

Espanjan ja Italian matkoja löytyy täältä.

Saksasta tuliaiskassiin pakataan olutta. Myös Kyprokselta tuodaan nestemäisiä tuliaisia – kyproslaista viiniä.

Kuva Stephan Malke, Unsplash

Amerikan tuliaiset

Pohjois-Amerikassa on paljon eri kulttuureita sekä eri osavaltioissa omat erikoisuutensa. Amerikassa vierailevat ostavat usein suosituimpia karkkeja ja herkkuja sekä T-paitoja ja mukeja erilaisilla Amerikka-aiheisilla teksteillä. Kanadan tärkein tuliainen on epäilemättä maan lipussakin komeilevan vaahteranlehden mukaan vaahterasiirappi.

Kuva Nadine Primeau, Unsplash

Keski-Amerikan, ja koko päiväntasaajan alueella, on sopiva lämpö yhden maailman rakastetuimman tuliaisen, kahvin, tekoon. Myös Jamaican suosituin tuliainen on Blue Mountain -kahvi.

Meksikosta varmasti tuodaan paljon tequilaakin mutta silti suosituin tuliainen on värikäs lucha libre -maski tai puinen Maya-maski.

Kuva Girl with red hat, Unsplash

Rommista pitäville tuliaiset kannattaa hankkia Dominikaanisesta, Venezuelasta, Barbadokselta tai Mauritiukselta. Jokaisella maalla on oma uniikki makunsa.

Aasian suositut tuliaiset

Aasian maista tuodut tuliaiset heijastavat hyvin maiden monipuolista kulttuuria. Vietnam on monen lahjakkaan taiteilijan kotimaa ja sieltä löytää paljon upeita tuotteita muun muassa sisustukseen sekä hyödyllisiksi tavaroiksi vaikka keittiöön.

Photo by Cath Smith on Unsplash

Japanin tuliaisia ovat melko luonnollisesti syömäpuikot sekä origami paperi, kun taas Kiinasta tuodaan kalligrafia kokonaisuuksia musteesta ohuisiin siveltimiin. Korealainen tee on suosittu tuliainen Etelä-Korean reissulta. Thaimaan tuliaisia ovat ihanan lomarusketuksen lisäksi Thai-silkistä valmistetut tuotteet, kuten tyynynpäälliset, huivit ja pöytäliinat.

Kuuluisat maatuskanuket ovat tietysti Venäjän suosittuja tuliaisia ja Arabimaista moni on saanut pashmina-huivin tai arabialaisia tuoksuöljyjä.

Kuva Cottonbro, Pexels

Australia ja Afrikka

Ausseista mukaan tarttuu maan ehkäpä suosituin ja tunnetuin symboli, bumerangi. Siinä voi mennä tovi, kun sen heittämistä harjoittelee, joten siitä on iloa pitkään, jos vaan kärsivällisyyttä riittää! Myös pehmeät ja lämpöiset UGG-merkkiset kengät ovat suosittuja Australian kävijöiden tuliaisia.

Kuva Thibault Penin, Unsplash

Marokosta löytyy vaikka mitä kivaa kodin sisustuksesta mausteisiin mutta suosituin tuliainen sieltä on kuitenkin argan-öljy. Tunisiasta puolestaan mukaan lähtee keraamisia koristeltuja lautasia ja astioita. Etiopasta ei kannata lähteä ilman paikallista kahvia.

Kuva Ilya Shishikhin, Unsplash

Mutta mitäs Suomesta viedään tuliaisina maailmalle? No tietysti muumimukeja ja muuta muumitavaraa. Marimekon kuosit ovat suosittuja sekä Iittalan astiat. Salmiakkiakin viedään paljon vaikka se ei monen ulkomaalaisen makuhermoja miellytä. Myös kauniit kuksat löytyvät monen ulkomaalaisen kodista.


JALKAPALLOFANEILLE: KATSO BUNDESLIIGA-MATSIT ILMAN KUUKAUSIMAKSUJA

Unibet TV tarjoaa livestreamit Bundesliigan otteluihin. Tarvitset pelitilin, tilille käteistä, jonka jälkeen voit katsoa matsit suorina livestream-lähetyksinä. TÄSTÄ KATSOMAAN


Ei vielä kommentteja

Vastaa

Sähköpostia ei julkaista.