Kyproksen nähtävyydet


Äänikirjat maksutta 6 viikoksi! Nextoryssa voit valikoida lukemista satojentuhansien ääni- ja e-kirjojen valikoimasta suoraan tabletillesi tai kännykkääsi. Lunasta tarjous tästä!

Kyproksen sijainti Euroopan ja Aasian risteyksessä, Välimeren itäosassa, tarjoaa mielenkiintoiset puitteet täydelliseen lomaan. Se on monipuolinen saari, josta löytyy paljon arkeologisia kohteita, hienoja bysanttilaisia ​​kirkkoja sekä luostareita. Listasimme tähän mielenkiintoiset Kyproksen nähtävyydet.

Kypros on monipuolinen lomakohde.
Kuva Needpix

Kyproksen rannat on palkittu Euroopan puhtaimpina ja saastumattomimpina rantoina. Vuonna 2014 kansainvälinen sinilipun tuomaristo myönsi arvostetun sinisen lipun 59 Kyproksen rannalle. Se on melkoinen saavutus, kun otetaan huomioon suuri määrä turisteja ja paikallisia ihmisiä, jotka vierailevat pienillä saaren rannoilla päivittäin. Täältä löytyvät Kyproksen kohteet.

Kuva George Lemon, Unsplash

Matkailijoille, jotka ovat kiinnostuneita muustakin kuin hiekasta ja auringosta, Kypros tarjoaa upeat puitteet vaeltaa luonnossa, sillä saarella on uskomattoman runsas, ainutlaatuinen kasvisto ja eläimistö. Ja mikä parasta, saari on sen verran pieni, että voit helposti sijoittaa itsesi yhteen kaupunkiin ja lähteä sieltä päiväretkille katsastamaan Kyproksen nähtävyydet.

Larnaka

Larnakassa menneisyys ja nykypäivä sulautuvat upeaksi kulttuurin mosaiikiksi ja Larnaka on Kyproksen vanhin kaupunki. Sen historiallisia nähtävyyksiä ovat mm. keskiaikainen linna Ateena-kadun päässä sekä Pyhän Lasaruksen kirkko, joka on yksi saaren monista kauniista arkkitehtuurin ja kulttuurin symboleista.

Larnaka on yksi suosituimmista Kyproksen merenrantakohteista, joka hämmästyttää jokaista kävijää monimuotoisuudellaan, erityisellä ilmapiirillään ja ihmisten vieraanvaraisuudella. Larnakan rantabulevardi, Finikoudes, on suosittu paikka, jossa on alueen yksi kivoista rannoista sekä hyviä ravintoloita, kauppoja ja hotelleja.

Finikoundes rantabulevardi on yksi Larnakan suosituimmista kävelykaduista.
Kuva Hert Niks, Unsplash

Zenobian hylky on yksi mielenkiintoisimmista nähtävyyksistä Larnakassa. Se upposi salaperäisissä olosuhteissa ensi matkallaan kesäkuussa 1980 ja sen hylky makaa nyt 42 metrin syvyydessä ja hylyn yläosa on 16 metriä vedenpinnan alapuolella. Se on yksi maailman parhaimmista hylkysukelluskohteista. Hylystä on tullut suojattu keinotekoinen riutta, ja monet kalalajit ovat tehneet siitä luonnollisen elinympäristönsä. Se on noin 1,5 km päässä rannasta ja sinun ei tarvitse välttämättä sukeltaa pinnan alle nähdäksesi sen. Vesi on niin puhdasta, että näet sen vain snorklaamalla pinnalla tai lasipohjaveneestä. Veden näkyvyys on normaalina päivänä jopa 50 metriä.

Larnakan nähtävyydet ovat mielenkiintoisia ja Zenobian hylky suosittu sukelluskohde.
Kuva Depositphotos

Kyriazisin lääketieteellinen museo on omituinen ja epätavallinen paikka mutta juuri siksi niin mielenkiintoinen. Vaikka se on pieni ja vaatimaton, se tarjoaa kiehtovan katsauksen siihen, miten lääkäreiden ja sairaanhoitajien oli työskenneltävä antiikin ajoista aina 1900-luvulle asti. Museossa on ainutlaatuinen kokoelma aarteita, vanhoja reseptejä, kuvia ja vanhoja laitteita, kuten Hippokratisen tikkaat, joilla hoidettiin lonkan tai kaulan dislokaatioita sekä muinaisesta Kitionista peräisin olevat kividildot (“falliset esineet”).

Larnakan Suola & Pippuri -museossa voi ihailla yli 20 000 tapaa maustaa ruokaa. Se on yksi maailman suurimmista maustesirottimien kokoelmista. Jokainen museon esine on peräisin Eitan Bar-Onin yksityisestä kokoelmasta, jonka vanhin sirotin on vuodelta 1703, ja kallein on arviolta noin 17 000 dollaria. Sirottimia on muotoiltu avokadoksi, jaloiksi, joulupukiksi ja jopa Star Trek -hahmoiksi.

Larnakan suolajärven lähettyvillä sijaitsee Hala Sultan Tekken moskeija.
Kuva Hert Niks, Unsplash

Larnakan länsipuolella, noin 30 minuutin kävelymatkan päässä, sijaitsee saaren toiseksi suurin suolajärvi. Se on luonnonsuojelualue, jossa keväällä on lintuharrastajille nähtävää, kun tuhannet vaaleanpunaiset flamingot asettuvat sinne. Sen länsirannalta löytyy myös upea Hala Sultan Tekken moskeija, jossa asuu monta sataa kissaa.

Pafos

Pafos Kyproksen länsirannikolla on tunnelmallinen pikkukaupunki, jossa on yksi maan upeimmista rantakohteista, Coral Bay. Pafokselta, kuten muistakin saaren kaupungeista löytyy paljon kirkkoja ja muinaisraunioita mutta yksi suosituimmista nähtävyyksistä on myyttiset Afroditen kivet tai kreikaksi Petra tou Romiou, jotka löytyvät Pafoksen ja Limassolin väliltä, ​​missä uskotaan rakkauden ja kauneuden jumalattaren, Afroditen, syntyneen. Legendan mukaan hän nousi kivien välistä simpukan kuoresta. Suuret kalliot houkuttelevat paljon kävijöitä vuodenajasta riippumatta.

Kyproksen nähtävyydet tarjoavat paljon luonnonkohteita, kuten nämä Afroditen kivet.
Kuva Unsplash

Foinikas, vanha mureneva aavekaupunki sijaitsee noin kolme kilometriä koilliseen Pafoksen Anaritan kylästä. Kylä on peräisin 1200-luvulta, jolloin temppeliritarien sanotaan perustaneen siellä sotilaskomennon Pafoksen ja Limassolin maakuntien hallitsemiseksi. Se oli turkkilainen kylä vielä vuoteen 1974 asti mutta lopulta se hylättiin. Kylä oli rakennettu rakennettu lähelle Xeropotamos-joen rantaa Asprokremmosin padon viereen ja valtavan sademäärän jälkeen Xeropotamos-joki rikkoi rantansa ja upotti joitain vanhoja rakennuksia veteen.

Kyproksella on ihanteellinen ilmasto rypäleiden viljelyyn, mikä selittää sen, miksi viininvalmistus on taidetta tällä saarella. Omodos on viehättävä kylä Tróodos-vuoristossa, jossa on viinitarhojen lisäksi myös upea keskiaikainen esine Omodos viininpuristin. Kylässä on nähtävissä myös muita keskiaikaisia ​​viininvalmistustarvikkeita, kuten altaita, kattiloita ja erilaisia ​​työkaluja.

Nikosia

Maan pääkaupunki Nikosia on Kyproksen suurin kaupunki. Se on maailman viimeisin jaettu pääkaupunki. Piikkilanka ja vartiotornit, Yhdistyneiden Kansakuntien hallitsema puskurivyöhyke, jakaa maan väestön kahtia, eteläpuolella kreikkalaisten ja pohjoispuolella etnisten turkkilaisten kanssa. Tämä demilitarisoitu alue, jota kutsutaan myös “vihreäksi linjaksi”, perustettiin vuonna 1974 Turkin Kyproksen hyökkäyksen jälkeisen tulitauon jälkeen. Maiden rajan voi ylittää pääkadun, Ledra Streetin, päässä passia näyttämällä.

YK:n hallitsema puskurivyöhyke jakaa maan kahtia.
Kuva Needpix

Alue, jolla demilitarisoitu viiva kulkee pääkaupungin läpi, on täynnä hylättyjä rakennuksia, puutarhoja, ajoneuvoja ja sieltä löytyy jopa rappeutunut Nikosian kansainvälinen lentokenttä. Nämä 40 vuotta murentuneet pyhäinjäännökset toimivat nyt Kyproksen entisen elämän aikakapselina. Puskurivyöhyke on kielletty yleisöltä, mutta Yhdistyneiden Kansakuntien Kyproksen rauhanturvajoukot (UNFICYP) voivat sallia vierailut tapauskohtaisesti tutkijoille, valokuvaajille ja muille vierailijoille. Lisätietoja ja vierailupyyntölomake löytyvät UNFICYP-verkkosivulta.

Nikosian demilitarisoitu alue on täynnä hylättyjä rakennuksia.
Kuva Needpix

Nikosiassa on paljon historiallisia museoita mutta yksi museoista kertoo toisenlaista tarinaa. Helmikuussa 2017 avattu satumuseo on täydellinen paikka tutkia Kyproksen, Kreikan ja muiden maiden tarinoita, legendoja, myyttejä ja perinteitä. Satumuseon kirjastossa on interaktiivisia näyttelyitä ja ihmisiä kannustetaan avaamaan laatikoita ja vääntämään vipuja saadakseen tiedot esiin. Taikakirjastosta löytyy jättimäisiä kirjoja ja museon piilotetuista ovista pääsee salahuoneisiin, joista löytyy esineitä ja tunnettuja satuja ja tarinoita kuten Aladdin ja Liisa Ihmemaassa.

Toinen kiinnostava erikoismuseo on Kyproksen vanhojen moottoripyörien museo, jossa on museon omistajan, Andreas Nicolaoun, vuodesta 1980 asti keräämiä vanhoja moottoripyöriä. Museossa on eri aikakauden moottoripyöriä, muun muassa toisesta maailmansodasta sekä kolme Kyproksen poliisin moottoripyörää, joita arkkipiispa Makariosin, Kyproksen ensimmäisen presidentin vartijat olivat käyttäneet 1960-1970 luvuilla.

Limassol

Limassolista löytyy upeat Kyproksen nähtävyydet sekä kauniita vanhoja rakennuksia.
Kuva Needpix

Maan toiseksi suurin kaupunki, Limassol, tarjoaa monipuolista lomailua ja kulttuuria historian havinasta moderneihin kauppakeskuksiin. Limassolin vanhan kaupungin suosituimmat nähtävyydet ovat Limassolin linna, keskiaikainen museo sekä katedraali.

Pyhän Nikolauksen kissojen pyhä luostari Akrotirin niemimaan kärjessä saa melko pitkän nimensä lukuisista kissoista, jotka asustelevat luostarin tontilla. Luostari perustettiin vuonna 325 jKr, vaikka nykyiset rakennukset ovat peräisin 1200-luvulta. Kissat tuotiin ensimmäisen kerran Egyptistä 4. vuosisadalla hoitamaan saaren suurta käärmeongelmaa. Menetelmä toimi ja kissat kotiutuivat luostarin alueelle. Tällä hetkellä luostarissa asuu pieni nunnayhteisö, joka myy omia hilloja ja hunajaa vierailijoille.

Ja jos Nikosiassa on moottoripyörämuseo niin Limassolista löytyy vanhojen autojen museo. Museon perustaja on kyprokselainen entinen menestynyt ralliautoilija Dimi Mavropoulos, jonka 45-vuotinen autourheilu-ura vaihtui toiseen intohimoon, vanhoihin klassikko- ja vintage-autoihin, jotka on nyt nähtävillä vuonna 2014 avatussa museossa.

Ayia Napa

Ayia Napan meriluolat ovat loistava snorklaus- ja sukelluspaikka.
Kuva Top10 Matkatarjoukset

Saaren turismiin keskittyvä pikkukaupunki on Ayia Napa, jossa on upeita rantoja, ravintoloita, kauppoja ja loistavia hotelleja. Ayia Napa on kuuluisa erityisesti vauhdikkaasta yöelämästään mutta se tarjoaa myös paljon kivaa tekemistä lapsiperheille. Vesipuisto sekä hauskat veneretket ovat monen perheen suosittuja aktiviteetteja.

Upeat meriluolat Cape Grecon kansallispuiston alkupuolella ovat mielenkiintoisia piilotettuja luolia ja tunneleita, jotka ulottuvat jopa 80 metriä maan alle ja ovat vain osittain veden alla. Tämä alue on suosittu snorklaus- ja sukelluspaikka sekä niihin voi tutustua jopa kävellen laskuveden aikaan. Legenda kertoo, että merirosvot käyttivät aikoinaan luolia varastoidakseen saaliinsa. Luolatunnelit ja kalliomuodostumat olivat täydellinen paikka merenkulkijoille piiloutua.

Nissi beach, noin 5 kilometriä Ayia Napasta, on yksi saaren kuuluisimmista rannoista, joka tunnetaan paitsi kauneudestaan ​​myös rantabaareista hiekalle vaeltavista juhlijoista. Tämä osa rantaviivaa houkuttelee yleensä nuorempaa väkijoukkoa ja on oikea paikka suunnata, jos etsit vilkasta tunnelmaa. Maailmankuulut DJ: t tarjoavat musiikkia, joten voit tanssia koko päivän, aina iltaan ja varhain aamuun asti. Laskuveden aikaan on mahdollista kävellä rannan edustalla olevalle pienelle saarelle.

Nissi beach on Kyproksen yksi suosituimmista rannoista.
Photo by Miriam Eh on Unsplash

JALKAPALLOFANEILLE: KATSO BUNDESLIIGA-MATSIT ILMAN KUUKAUSIMAKSUJA

Unibet TV tarjoaa livestreamit Bundesliigan otteluihin. Tarvitset pelitilin, tilille käteistä, jonka jälkeen voit katsoa matsit suorina livestream-lähetyksinä. TÄSTÄ KATSOMAAN


Ei vielä kommentteja

Vastaa

Sähköpostia ei julkaista.