Kestävän matkailun suosituimmat maat listattu – Suomi toisena


Äänikirjat maksutta 6 viikoksi! Nextoryssa voit valikoida lukemista satojentuhansien ääni- ja e-kirjojen valikoimasta suoraan tabletillesi tai kännykkääsi. Lunasta tarjous tästä!

Maailma hiljeni vuosi sitten ja lopetti matkailun lähes täysin. Pikku hiljaa ollaan toipumassa kaikkien aikojen pahimmasta kriisistä ja kuluttajilla on ollut aikaa pohtia omaa tapaa matkustaa. Kestävän matkailun suosio on nousussa ja 66,4% kuluttajista haluaa vaikuttaa myönteisesti ympäristöön päivittäisillä toimillaan, selviää maailmanlaajuisen markkinatutkimusyritys, Euromonitor Internationalin, raportissa. Suomi lunasti paikkansa tänä vuonna ’kestävän matkailun suosituimmat maat’ – listauksen kärkijoukosta.

Kestävän matkailun suosio on nousussa.
Kuvaaja Rachel Claire palvelusta Pexels

Kestävän matkailun suosituimmat maat löytyvät Skandinaviasta

Suomi on yksi kestävän matkailun suosituimmista maista. Maailmanlaajuinen markkinatutkimusyritys Euromonitor International julkaisi hiljattain ITB Berlin NOW -raportin ”Kestävän matkailun suosituimmat maat”. Raportin mukaan Skandinavia on esimerkki sitoutumisestaan ​​ja edistymisestään kohti kestävää matkustamista. Ruotsi sijoittui ensimmäiseksi, sen jälkeen Suomi, Itävalta, Viro ja Norja. Nämä havainnot, jotka on otettu Euromonitor Internationalin kehittämästä uudesta Sustainable Travel Indexistä, arvioivat 99 maakohdetta ympäristön, sosiaalisen ja taloudellisen kestävyyden, maariskin sekä kestävän matkailun kysynnän, liikenteen ja majoituksen näkökulmasta.

Suomessa jaettiin vuonna 2020 ensimmäiset ’Sustainable travel Finland’ -merkit yrityksille, jotka täyttävät Visit Finlandin kriteerit huomioimalla taloudellisen, ekologisen, sosiaalisen sekä kulttuurisen kestävyyden. Matkailualan vastuullisuutta kehitetään Suomessa pitkäjänteisesti ja se tarjoaa Suomelle erinomaista mahdollisuutta erottautua kansainvälisesti.

Suomi on yksi kestävän matkailun suosituimmista maista.
Kuva Needpix

Maailman matkailujärjestö määrittelee kestävän matkailun ”kehitykseksi, joka täyttää nykyisten matkailijoiden ja isäntäalueiden tarpeet samalla kun suojellaan ja parannetaan tulevaisuuden mahdollisuuksia. Sen uskotaan johtavan kaikkien resurssien hallintaan siten, että taloudelliset, sosiaaliset ja esteettiset tarpeet voidaan täyttää samalla kun säilytetään kulttuurinen koskemattomuus, välttämättömät ekologiset prosessit, biologinen monimuotoisuus ja elämäntuki. ”

Ruotsi on kestävän matkailun edelläkävijä.
Kuva Depositphotos

Ruotsi on sitoutunut tavoitteisiin

”Ruotsi on edelläkävijä elinkaariarvioinnissa, mikä on tärkeää ymmärtääksemme kuluttajien käyttäytymisen ja kulutustottumusten täydelliset vaikutukset”, analysoi Caroline Bremner, Euromonitor Internationalin matkailupäällikkö. Ruotsi on sitoutunut kestävän kehityksen tavoitteisiin ja suojelee arktista jäätä ja ikiroutaa ilmastonmuutoksen pysäyttämiseksi. Maan tavoitteena on saavuttaa nettopäästöt vuoteen 2045 mennessä.

Norja on kestävän matkailun viidenneksi parhain maa.
Kuva Needpix

Miten voimme vaikuttaa?

Kestävä matkailu on ympäristön arvostamista ja luonnonvarojemme hoitamista. Kestävä matkailu tarkoittaa tapaa löytää matkailu säilytettäväksi pitkällä aikavälillä vahingoittamatta luonto- ja kulttuuriympäristöjä. Voimme vaikuttaa itse valinnoillamme kestävään matkailuun muun muassa valitsemalla suoria lentoja sekä pakkaamalla kevyemmin. Kohteessa kannattaa liikkua mahdollisimman paljon jalkaisin tai kaupunkipyörillä. Myös syömällä paikallista ruokaa paikallisten omistamissa ravintoloissa sekä ostamalla paikallisten tekemiä tuotteita tukee kestävää matkailua.

Kestävää matkailua voi tukea ostamalla paikallisia tuotteita.
Kuva Needpix

Myös muut maat osoittavat hyvää edistystä kestävän matkailun suhteen. Raportin 20 parhaan joukossa kaikki ovat Euroopan maita, kuten Saksa, Ranska ja Kroatia. Globaalisti on näkyvissä selvää muutosta ajattelutavassa ja massaturismi tietyillä alueilla voi vähentyä kun kuluttajat seuraavat kestävän matkailun trendiä.

Kestävää matkailua voi lähteä toteuttamaan täältä.


JALKAPALLOFANEILLE: KATSO BUNDESLIIGA-MATSIT ILMAN KUUKAUSIMAKSUJA

Unibet TV tarjoaa livestreamit Bundesliigan otteluihin. Tarvitset pelitilin, tilille käteistä, jonka jälkeen voit katsoa matsit suorina livestream-lähetyksinä. TÄSTÄ KATSOMAAN


Ei vielä kommentteja

Vastaa

Sähköpostia ei julkaista.