Kaupunkisiluettien sinfoniaa


Äänikirjat maksutta 6 viikoksi! Nextoryssa voit valikoida lukemista satojentuhansien ääni- ja e-kirjojen valikoimasta suoraan tabletillesi tai kännykkääsi. Lunasta tarjous tästä!

Matkailu avartaa ja piirtää verkkokalvoille kuvia paikoista, joissa vierailet. Mutta tunnistaisitko sinä maailman suurimmat kaupungit pelkän siluetin perusteella?

Hong Kong

Kuva Ruslan Bardash, Unsplash

Noin 8 tuhatta rakennusta muodostaa Hongkongin horisontin ja sitä ympäröivät massiiviset vuoret. Planeettamme yhdessä tärkeimmässä finanssikeskuksessa alkaa joka ilta klo 20.00 vaikuttava valonäytös kun kaupungin pilvenpiirtäjät heijastuvat Victoria Harbourin veteen. Esitys on päässyt jopa Guinnessin ennätysten kirjaan maailman suurimpana valo- ja äänifestivaalina. Hong Kongin rakennuksista jopa 43 ylittää 200 metriä, ja niistä 30 on rakennettu 2000 luvulla. Joukossa on neljä maailman 15 korkeimmasta rakennuksesta.

New York

Kuva Rashtravardhan Kataria, Unsplash

New York on ehkä maailman helpoimmin tunnistettava taivaanranta, koska se esiintyy niin monissa Hollywoodin elokuvissa. Kaupungissa on myös paljon tunnistettavia, ikonisia rakennuksia; Empire State Building, Rockefeller Center, Chrysler Building, näkymät merelle ja Hudson-joelle sekä majesteettinen Vapaudenpatsas. New Yorkista löytyy 47 rakennusta yli 200 metrin korkeudessa.

Singapore

Kuva Larry Teo, Unsplash

Singapore on kaupunki, maa ja saari. Tästä ”Aasian tiikeristä” on tullut maailmanlaajuinen ikoni ja yksi Kaakkois-Aasian lippulaivakohteista. Vaikuttavat pilvenpiirtäjät, ylelliset hotellit, ostoskeskukset ja kiireinen elämäntapa määrittelevät tämän kaupungin. Singaporen 16 rakennusta ylittää 200 metriä. Lentoliikenteen takia sinne ei voi rakentaa mitään yli 280 metristä rakennusta, joten kolme rakennuksista on juuri tarkalleen 280 metriä. Kaupunkikuva on hyvin suunniteltu ja suurin osa rakennuksista ovat vaaleita. Lisämausteen tuo kaunis vehreys jota on pyritty säilyttämään kaupunkikuvassa.

Dubai

Kuva Nick Fewings, Unsplash

Vain muutama vuosikymmen sitten Persianlahden rannalla, jolla Dubai sijaitsee, oli lähes tulkoon aavikkoa. Öljyn löydyttyä 1966 on alue muuttunut radikaalisti suureksi globaaliksi metropoliksi, jolla on yksi maailman vaikuttavimmista silueteista. Burj Khalifa, maailman korkein pilvenpiirtäjä, on Dubain taivaanrannan tunnetuimmista maamerkeistä. Toinen tärkeä rakennus on valkoinen purjetta muistuttava loistohotelli Burj Al Arab. Dubaissa on maailman eniten yli 300 metriä ylittäviä rakennuksia. Tätä kaupunkisiluettia kannattaa lähteä ihmettelemään ihan paikan päälle ja loistavat matkatarjoukset löytyvät täältä.

Toronto

Kuva Dave Xu, Unsplash

Toronton arkkitehtuuri on todellinen sekoitus eri ajanjaksoja ja tyylejä, joista monet ovat peräisin 1800-luvun puolivälistä. Torontossa on yhteensä 60 pilvenpiirtäjää, joilla on yli 40 kerrosta ja jotka on yli 150 metriä. Kaupunkikehityksessä ei näy hidastumisen merkkejä sillä vuoteen 2024 mennessä Torontoon on suunniteltu vähintään 31 asunto- ja toimistokäyttöön tulevaa uutta pilvenpiirtäjää. Korkein ja tärkein nähtävyys on 553 metrinen CN Tower.

Kuala Lumpur

Kuva Ck Yeo, Unsplash

Malesian pääkaupungissa, Kuala Lumpurissa, on 13 rakennusta, joiden korkeus on yli 200 metriä. Petronas Towers, nämä kuuluisat kaksoistornit, sekä 420-metrinen Menara Kuala Lumpur torni tekevät horisonttiin hämmästyttävän maiseman johon sekoittuu myös luonnonvehreyttä. Kuala Lumpur on erittäin suosittu matkailukohde.

Chicago

Kuva Rohan Gangopadhyay, Unsplash

Chicago tunnetaan paremmin nimellä ”Windy City”, ja siellä on 28 rakennusta, joiden korkeus on yli 200 metriä. Näistä kolme rakennusta luetellaan maailman 20 korkeimman rakennuksen joukkoon. Kaupunki paljasti ensimmäisen pilvenpiirtäjänsä jo vuonna 1885 ja siitä lähtien se on kasvanut trendien mukana. Tunnetuimpia tornirakennuksia ovat Trump tower, John Hancock tower ja Willis tower, jotka muodostavat Michigan-järven rantaviivaan viehättävän siluetin.

Shanghai

Kuva Ralf Leineweber, Unsplash

Shanghai ei ole vain maailman väkirikkain kaupunki vaan se tarjoaa myös yhden huomiota herättävimmistä silueteista maailmassa. Shanghai on Kiinan suurin kaupunki ja finanssikeskus Huangpu-joen rannalla. Kaupunki on kasvanut nopeasti, ja se heijastaa täydellistä esimerkkiä modernista kaupunkisiluetista. Shanghaissa on 45 rakennusta, jotka ylittää 200 metriä. Niistä 4 on yli 400 metrisiä. Tunnetuimpia nähtävyyksiä ovat Oriental Pearl Tower ja Shanghai Tower.

San Francisco

Kuva Jan Senderek, Unsplash

Kaikki tunnistavat kauniin Golden Gate -sillan. San Francisco, joka on rakennettu seitsemälle kukkulalle, on ainutlaatuinen kaupunki monin tavoin. Muutamia korkeita maamerkkejä ovat Transamerica Pyramid, Salesforce Tower, joka on 330 metriä, sekä 181 Fremont. Ainakin 26 San Franciscon pilvenpiirtäjää kohoaa 150 metriin.

Lontoo

Kuva Dave Xu, Unsplash

Lontoon horisontti on eittämättä yksi tunnetuimmista silueteista maailmassa. Useimmat meistä tunnistavat Westminsterin palatsin, Big Benin ja London Eyen. Joitain vähemmän tuttuja, mutta yhtä mielenkiintoisia rakennuksia ovat Tower 42 ja Gherkin ja Pinnacle. The Shard on 310-metrinen torni josta on 360 asteen upeat näkymät Ison-Britannian pääkaupunkiin. Se on Länsi-Euroopan korkein rakennus.

Pariisi

Kuva Rob Potvin, Unsplash

Rakkauden kaupungin, Pariisin, siluetti on yksi tunnetuimmista tietysti sen tärkeimmästä ikonista, Eiffel-tornista, johtuen. Pariisista ei löydy valtavia määriä pilvenpiirtäjiä mutta kaupungista löytyy paljon muita mielenkiintoisia rakennuksia kuten Notre Dame ja Sacre Coeur -kirkko. Tour Montparnasse on Pariisin ainoa todellinen pilvenpiirtäjä, jolla on mittaa 210 metriä. Muutama muu yksittäinen korkea rakennus, kuten Tour Triangle, 180m, DUO, joka muodostuu kahdesta tornista, 150m ja 180m sekä The Tribunal de Grande Instance (TGI), 160m, erottuvat hyvin kaupungin melko matalasta siluetista.

Erilaisia kaupunkisiluetteja ja rantaviivaa löytyy lisää täältä.


JALKAPALLOFANEILLE: KATSO BUNDESLIIGA-MATSIT ILMAN KUUKAUSIMAKSUJA

Unibet TV tarjoaa livestreamit Bundesliigan otteluihin. Tarvitset pelitilin, tilille käteistä, jonka jälkeen voit katsoa matsit suorina livestream-lähetyksinä. TÄSTÄ KATSOMAAN


Ei vielä kommentteja

Vastaa

Sähköpostia ei julkaista.