Kaupungit, joiden lähellä on vaikuttavia rantoja


Äänikirjat maksutta 6 viikoksi! Nextoryssa voit valikoida lukemista satojentuhansien ääni- ja e-kirjojen valikoimasta suoraan tabletillesi tai kännykkääsi. Lunasta tarjous tästä!

Mihin seuraavaksi haluaisit matkustaa? Minkälaisesta lomasta haaveilet juuri nyt? Olisiko se rantaloma? Vai kaupunkiloma? Vai kenties molemmat yhdistettynä? Tässä muutamia Euroopan kohteita, joissa rannalle voi hypätä suoraan kaupungin polttavilta kaduilta.

Kurkkaa täältä myös loistavat matkatarjoukset erilaisiin ranta- ja kaupunkikohteisiin.

Dubrovnik, Kroatia

Kuva Hans Jurgen-Weinhardt, Unsplash

Useat pienet rannat asettuvat lumoavan Dubrovnikin kummallekkin puolelle ja monet niistä ovat helpon kävelymatkan päässä historiallisesta vanhasta kaupungista, joista Banje Beach, Sveti Jacob Beach ja Sulic beach suosituimmat.

San Sebastian, Espanja

Kuva Stephane Bernard, Unspalsh

Luonnonkauniilla Conchan lahdella on yksi Euroopan kauneimmaksi kaupunkirannaksi tituleerattu La Playa de la Concha. Toinen ranta aivan kaupungin edustalla on La Playa De Ondarreta. San Sebastian on myös tunnettu sen baskilaisesta keittiöstä ja sieltä löytyy monta Michelin-tähden saanutta ravintolaa.

Barcelona, Espanja

Kuva Enes, Unsplash

Barcelonaa on siunattu useilla kauniilla rannoilla, mutta varmaan ensimmäisenä monelle tulee mieleen kaupungin suosituin ja vilkkain Barcelonetan ranta. Nova Icària on puolestaan perheiden suosima ranta, jossa on myös loistavat vesiurheilu mahdollisuudet.

Cádiz, Espanja

Kuva Pablo Herrera, Unsplash

Monet varmasti muistavat Halle Berryn, joka nousi merestä oransseissa bikineissään elokuvassa James Bond – Die Another Day. Tämä oli kuvattu Cádizin tunnetuimmalla rannalla, Playa de La Caletalla, mikä jäljitteli elokuvassa Havannan satama- ja ranta-aluetta. Playa de La Caleta sijaitsee Cádizin vanhassa kaupungissa ja se tarjoaa muun muassa upean paikan ihastella auringonlaskua.

Lissabon, Portugali

Kuva Chris Barbalis, Unsplash

Aivan Lissabonin keskustassa ei rantaa ole mutta kaikkiin lähellä oleviin on helppo päästä. Portugalin pääkaupunkia lähin oleva ranta, Praia de Carcavelos, on suosittu surffaajien ja perheiden keskuudessa. Sinne pääsee helposti Lissabonin keskustasta junalla. Toinen pikku rantakaupunki, Caxias, on 15 minuutin junamatkan päässä ja sen ranta on vielä toistaiseksi ollut lähinnä paikallisten auringonpalvojien suosikkipaikka.

Biarritz, Ranska

Kuva Artem Galychyi, Unsplash

Biarritz on tyylikäs merenrantakaupunki, jonka edustalta löytyy muutama upea ranta. Tärkeimmät rannat pohjoisesta etelään ovat: Miramar, La Grande Plage ja Côte des Basques. La Grand Plage on suosituin, ja siellä on paljon mm. kahviloita. Miramar on vähän rauhallisempi, ja sen edustalta löytyy suuria huviloita. Côte des Basques on puolestaan täynnä surffaajia.

Nizza, Ranska

Kuva John Jason, Unsplash

Nizzan tunnetuin katu, seitsemän kilometrin pituinen Promenade des Anglais on upea kävelyalue, joka seuraa Baie des Angesin (Enkeltenlahden) kaarta. Tämä legendaarinen rantakatu on reunustettu istutetuilla palmuilla ja ihanilla kahviloilla ja ravintoloilla. Erilaiset rannat, yksityisistä julkisiin, tarjoaa mahdollisuuksia upeaan rantapäivään. Täältä löydät Nizzan matkatarjouksia.

Cannes, Ranska

Kuva Molly Archer, Unsplash

Varsinainen Cannesin 7,5 kilometriä pitkä rantaviiva voidaan jakaa viiteen erilliseen rantavyöhykkeeseen: Gazagnaire, kauimpana itään; Port Canto lähellä samannimistä satamaa; La Croisette, jossa suurin osa hotelleista sijaitsee; Boulevard de Midi kaupungin keskustasta länteen; La Bocca asuinalueella, joka on kauimpana länteen. Jokainen alue on sekoitus julkisia ja yksityisiä rantoja, vaikka La Croisettessa on pienin julkisille rannoille omistettu tila ja kalleimmat rantaravintolat.

Brighton&Hove, Iso-Britannia

Kuva Nitin Tulswani, Unsplash

Brighton & Hoven kaupungissa Itä-Sussexissä, Englannin etelärannikolla, on viehättävä Brightonin lomakeskus, joka houkuttelee rannalle tietysti brittejä eri puolilta maata, mutta myös muualta tulevia perheitä ja nuoria. Päivisin ranta on vilkas ja tarjoaa paljon aktiviteetteja perheen kaikenikäisille. Illalla rantakatu täyttyy juhlijoista.

Ostend, Belgia

Kuva Meng Hao, Unsplash

Ostend on belgialaisten sekä monien ulkolaisten vieraiden suosikkikohde erityisesti kesällä. Voit nauttia rennosta shoppailusta rantabulevardilla sekä hypätä hiekalle viettämään leppoisaa rantaelämää. Ostend tunnetaan nimellä “Queen of Seaside Resorts” ja alue voidaan jakaa kuuteen eri rantaan joista suurin ja suosituin on Groot Strand .

Helsinki

Photo by Henar Langa on Unsplash

Oma maa mansikka, muu maa Mustikkamaa! Perheiden suosima Mustikkamaa on Helsingin yksi mukavimmista rannoista aivan Korkeasaaren vieressä, ja lähellä keskustaa. Pääkaupunkimme tarjoaa hyviä mahdollisuuksia mukavaan rannalla löhöilyyn aivan keskustan lähettyvillä. Hietaniemenranta on klassikko, joka täyttyy hellepäivinä jo aikaisin aamulla. Kaivopuiston edustalla oleva Uunisaaren ranta lyhyen venematkan päässä on viehättävä pikku paikka, josta löytyy kahvila ja sauna. Eiranranta on lähellä kivoja Kaivarin ravintoloita. Se ei ole virallinen ranta – eli vessoja ei ole eikä vedenlaatua mitata – mutta muuten se on siisti ja hoidettu ranta. Täältä löytyy majoitusvaihtoehtoja Helsingin lomalle.

Dubai, Yhdistyneet Arabiemiirikunnat

Kuva Christopher Moreno, Unsplash

Eihän Dubai Euroopassa ole mutta se on kohtuu matkan päässä Suomesta suoralla lennolla ja tarjoaa loistavat puitteet kaupunkiloman ja rannalla löhöilyn yhdistelmään. Kite Beach, La Mer ja JBR ovat suosituimpia kaupungin rantoja mutta kannattaa tsekata myös muut Dubain rannat, joissa ei välttämättä ole niin paljon tungosta varsinkaan viikonloppuisin. Ja matkoja Dubain valkoisille hiekkarannoille löytyy täältä.


JALKAPALLOFANEILLE: KATSO BUNDESLIIGA-MATSIT ILMAN KUUKAUSIMAKSUJA

Unibet TV tarjoaa livestreamit Bundesliigan otteluihin. Tarvitset pelitilin, tilille käteistä, jonka jälkeen voit katsoa matsit suorina livestream-lähetyksinä. TÄSTÄ KATSOMAAN


Ei vielä kommentteja

Vastaa

Sähköpostia ei julkaista.