Imatran kesä


Äänikirjat maksutta 6 viikoksi! Nextoryssa voit valikoida lukemista satojentuhansien ääni- ja e-kirjojen valikoimasta suoraan tabletillesi tai kännykkääsi. Lunasta tarjous tästä!

Vesi kuohuaa tänä kesänä Imatrankoskessa joka päivä. Sen lisäksi Imatran kesä tarjoaa paljon kivaa tekemistä ja näkemistä koko perheelle.

Imatran kesä on täynnä kivaa tekemistä.

Kosken kuohu

Imatralla on yksi Suomen monipuolisimmista kylpylähotelleista, joka sopii loistavasti koko perheen lomailuun. Hotellin uima-altaat ja vesiliukumäki eivät ole kuitenkaan ainoat missä vesi roiskuu, sillä Imatran vesivoimala järjestää, koronatilanteen huomioon ottaen, koskinäytöksiä. Alkukesästä kosken vesi kuohuaa päivittäin aamusta iltaan Fortumin ohijuoksutusten muodossa ja loppukesästä 10.7. alkaen Imatran kaupunki järjestää päivittäin varsinaisen koskinäytöksen klo 18.

Kuva Imatra Base Camp Oy

Näytöksen kesto on 16 minuuttia ja mahtavin kuohunta tapahtuu noin 8 minuutin kohdalla. Parhaita paikkoja ihastella koskea on Koskipuiston ranta, kosken ylittävä silta, Valtionhotellin näköalatasanne sekä alapaviljonki. Vesi kuohuaa Sibeliuksen Karelia-sarjan musiikin säestämänä. Lisätietoa näytöksestä löydät täältä.

>>Kurkkaa täältä majoitustarjoukset Imatran kylpylähotelliin

Kulttuuria ja luontopolkuja

Kosken kuohunnan lisäksi Imatran kesä täyttyy rikkaasta kulttuuritarjonnasta, josta löytyy kesäteattereita ja musiikkitapahtumia sekä eteläkarjalaista kuvataidetta. Imatran Big Band Festival on yksi Suomen suurimmista rytmisen musiikin festivaaleista.

Vauhtia ja vaarallisia tilanteita tarjoaa Imatranajot, jossa kaksipyöräisillä kisataan legendaarisella Imatran katuradalla heinäkuun alussa.

Saimaan maisemissa on upeat luontopolut.
Kuva Needpix

Imatran seutu tarjoaa loistavat puitteet aktiivilomailijalle. Saimaan upeissa maisemissa voi lähteä vaikka vesisafarille tai harrastaa muita vesiurheilulajeja. Imatran kaupungin alueella on paljon upeaa maastoa, josta on helppo lähteä luontoreiteille. Luontopoluilta löytyy opasteita, joissa on QR-koodeja. Niistä voi älypuhelimella avata kunkin polun opastemateriaalin. Saimaa Geopark on hakemassa virallista kansainvälisesti tunnustettua Geopark -statusta. Imatran maaperä on osa tätä aluetta ja sieltä löytyy paljon kiinnostavia geologisia kohteita ja reittejä.

Imatran kesä vietetään veden äärellä

Jokiristeilyillä voi ihailla upeita maisemia.

Noin 43 kilometrin pituinen vesiväylä Saimaalta Suomenlahdelle tarjoaa sykähdyttäviä maisemia ja kanavaristeilyt ovat suosittuja kesän aktiviteetteja. Imatran kaupunkiin on upeat näkymät Vuoksen jokiristeilyllä mutta Saimaan risteilytarjonnasta löytyy paljon muitakin loistavia vaihtoehtoja ihan jokaiselle. Muun muassa Imatran kylpylän rannasta lähtee Saimaan maisemaristeily m/s Christinalla, jossa voit myös ruokailla samalla kun ihailet kaunista Saimaan kesäiltaa.


JALKAPALLOFANEILLE: KATSO BUNDESLIIGA-MATSIT ILMAN KUUKAUSIMAKSUJA

Unibet TV tarjoaa livestreamit Bundesliigan otteluihin. Tarvitset pelitilin, tilille käteistä, jonka jälkeen voit katsoa matsit suorina livestream-lähetyksinä. TÄSTÄ KATSOMAAN


Ei vielä kommentteja

Vastaa

Sähköpostia ei julkaista.