Hotelli Marski on tapa elää ja hengittää Helsinkiä


Äänikirjat maksutta 6 viikoksi! Nextoryssa voit valikoida lukemista satojentuhansien ääni- ja e-kirjojen valikoimasta suoraan tabletillesi tai kännykkääsi. Lunasta tarjous tästä!

Aivan Helsingin ytimessä, tumman kulmarakennuksen katolla seisoo museoviraston suojelema kyltti, jossa lukee MARSKI. Se on 1960-luvulta lähtien ollut tämän legendaarisen hotellin nimi, joka tällä hetkellä ylpeänä pitelee Euroopan Luxury City Hotel -palkintoa.

Vahvat suomalaiset juuret

Marskin toiminnan kulmakivinä on vastuullinen ja tiedostava eläminen, ylpeys omista suomalaisista juurista ja outouksista sekä kiinnostus muita kulttuureita kohtaan. Helsinki 10:ssä eletään aitoa suomalaista ”Finnfulnessia”, mikä on todellinen tapa elää ja hengittää Helsinkiä ja sen tapahtumia ja kulttuuria. Marski on oma brändinsä eikä sitä sido ketjukonseptit. Tiimissä kehitetään yhdessä toimintaa siihen suuntaan mihin Helsinki kehittyy ja mitä vieraat heiltä odottavat. Hotellin johtajalle, Jouko Puraselle, Marski ei ole pelkästään työpaikka ja intohimo vaan myös paikka, jossa hän rakastaa viettää aikaa!

Luonnon inspiroimaa tyyliä

Marskissa tehtiin valtaisa remontti minkä myötä hotelli sai 80 huonetta lisää. Huoneet sekä koko hotelli saivat kauniin ilmeen ruotsalaisen arkkitehtitoimisto Konceptin suunnittelemana. Inspiraationa käytettiin Suomen kaunista luontoa sekä Helsingin katukuvaa pienellä ripauksella kultaa. Samalla kunnioitetaan Marskin 60-vuotista historiaa. Palkinto toi välittömästi Marskille valtavasti lisää näkyvyyttä – sen varauskannassa nähtiin räjähdysmäinen kasvu heti tunnustuksen jälkeen.

Classic Double huone

Huoneissa on suomalaiset Familonin sängyt, joiden tuplapaksut petauspatjat muotoutuvat jokaisen nukkujan mukaan. Sänkyjä saa tilata ja ostaa myös omaan kotiin kyseiseltä firmalta. Marskin vuodevaatteet ovat uusi innovaatio nimeltä Beirtex. ”Se on keksintö, jossa puuvillakuidun sisälle on sijoitettu kierrätysmuovista tehty kuitu, joka saa aikaan sen, että meidän liinavaatteet ovat ympäristöystävällisemmät kuin missään muualla”, kertoo Puranen tyytyväisenä. Beirtex vuodevaatteiden valmistamiseen kuluu 35% vähemmän vettä, niiden pesuun 20% vähemmän vettä ja niiden käyttöikä on 20 kertainen verrattuna normaaleihin hotellitekstiileihin.

Suomalaisen keittiön helmiä

Myös hotellin ravintola Kuusi Palaa voitti Pohjois-Euroopan Contemporary Cuisine -kategorian ja ravintolan nimikkoannos ”Kuusi palaa” onkin jo muodostunut legendaksi. Se koostuu asiakkaan itse valitsemista, luonnollisesti kuudesta, pienestä tapas annoksesta, joissa on suomalaisen keittiön helmiä uudella twistillä. Se sopii mainiosti alkupalaksi kahdelle tai pääruuaksi yhdelle. Puoli Kuusi Palaa on kolme vapaavalintaista annosta ja toimii loistavasti alkuruokana. Ravintolan keittiön periaatteena on autenttisuus ja paikallisuus eli kaikki tehdään alusta saakka itse, puolivalmisteita ei käytetä. Hotellinjohtajan oma suosikki on Sörnäisten Makaronitehtaan Marskille erikseen valmistamasta Macheroni-pastasta tehty moderni makaroonilaatikko, jossa on herkullista kastiketta ja nyhtöhärkää. Annos on Purasen mukaan todellinen lohturuuan kuninkaallinen!

Ravintola Kuusi Palaa

Marskin aamiaiselle voi mennä vaikka ei majoittuisikaan hotellissa. Kaupungin parhaimman aamiaisen saa hintaan 20,90€/hlö (hinta vuodelle 2020). Viikonloppuisin aamiainen on tarjolla klo 12 saakka. Pöydän voi varata Quandoosta. Marskin aamiaisella on huomioitu erityisruokavaliot mutta erityisruokia ei olla eritelty tai asemoitu omiin lokeroihinsa vaan asiakas päättää itse mitä syö ja millaista ruokavaliota noudattaa. Jos jotain ei löydy valmiina niin kokit valmistavat sen tilauksesta. Ja jos haluaa varmistaa erityistoiveensa toteutumisen, niin kannattaa olla yhteydessä hotellin vastaanottoon ennen vierailua.

Aamiainen

Täyden palvelun hotelli

Hotellivieraille on tarjolla maksuttomia sähkömopoja ja potkulautoja. Hotelli vuokraa myös sähköautoja ja heidän kautta voi vuokrata Helsingin uuden TukTuk -kuljetuksen mukavaan kuluttajaystävälliseen hintaan. Ensi kesänä on tulossa myös polkupyörät ja skeittilaudat Marskin valikoimaan. Marski pyrkii toteuttamaan kaikki vieraidensa toiveet, olipa kyseessä sitten helikopterikyyti tai huvijahti. Marski on yksi harvoista Helsingin hotelleista, missä on täysi Concierge -palvelu. Palvelusta vastaa Les Clefs D’Or Finlande’n puheenjohtaja Virpi Vidal. Hän on järjestänyt mm. asiakkaan toiveesta revontulilennon Lappiin. Hotellinjohtajan, Purasen, henkilökohtaisesti mieleenpainuvin erityistoive oli kun asiakas toivoi huoneen seinälle sekä yöpöydälle kultaisissa kehyksissä olevia kuvia Nicolas Cagesta.

Hotellin tyylikäs sauna kuuluu huonehintaan ja sauna on lämpimänä joka ilta klo 16-23. Naisille ja miehille on omat saunat. Aamu- ja päiväsaunaa voi tiedustella vastaanotosta. Lauantaisin saunassa on super suosittu Saunajooga, joka on hotellivieraille maksuton. Lisäksi maaliskuussa 2021 avautuu yksityistilaisuuksiin varattavissa oleva terassisauna, jossa on saunan lisäksi 150 neliön suuruinen kattoterassi.

Sauna

Marskissa eletään helsinkiläistä arkea joka päivä. Hotellivieraille on suunniteltu viikko-ohjelma, jossa on eri aktiviteetteja viikon jokaiselle päivälle. Marski haluaa kyseenalaistaa perinteistä hotellia ja uskaltaa kokeilla uutta. Se tarjoaa vierailleen palan Helsinkiä niin, että heidän ei tarvitse poistua hotellista. Vieraat voivat nauttia live-esiintyjistä, puheklubeista, PodCasteista, PopUp -shopin valikoimasta, jossa joka kuukausi vaihtuu helsinkiläinen toimija, sekä taidegalleriasta, jossa on vaihtuva näyttely. Marski haluaa herättää tunteita, olla estradi helsinkiläisille, niin taiteessa, musiikissa kuin käsityössä.

>> Katso myös matkatarjous Marskiin tästä

Vieraiden turvallisuus etusijalla

Koronan aiheuttamista muutoksista ei ole voinut välttyä Marskissakaan ja hotelli noudattaa täydellisesti Suomen viranomaisten määräyksiä ja rajoituksia. Henkilökunta käyttää maskeja ja turvavälit on merkattu lattioihin ja hisseihin. Kaikki yleistilat, hissit, ovenkahvat ja kahvikoneet desinfioidaan säännöllisesti. Vieraita ohjeistetaan vastaanoton jonotuksessa ja aamiaisajat on porrastettu niin, että aamiaisella säilyy sopivat turvavälit. Aamiaisella on tarjolla runsaasti käsidesiä ja kumihanskoja sekä ottimet ja aamiaisvadit vaihdetaan useasti. Vieraat voivat nauttia aamiaisen ravintolassa tai halutessaan noutaa ennakkoon tilatun aamiaisboxin veloituksetta hotellin vastaanotosta tai tilata pienellä lisämaksulla aamiaisen huoneeseensa. Illallisen tilaaminen huoneeseen hoidetaan Covid -aikana ilman huonepalvelumaksua. ”Tämä on meille kunnia-asia, haluamme, että jokainen vieraamme tuntee olonsa turvalliseksi”, toteaa Puranen. Myös henkilökunnan turvallisuudentunne on tärkeä osa Covid-protokollaa. Nyt uusimpien Helsingin kaupungin rajoitustoimenpiteiden vuoksi hotelli on sulkenut saunat ja kuntosalin. Majoitustarjouksia Marskiin löytyy täältä.

Euroopan paras kaupunkihotelli

Marskin Baari

Marskin johtaja Jouko Puranen on eittämättä ylpeä palkinnosta ja syystäkin viihtyy työpaikallaan Euroopan parhaassa kaupunkihotellissa. Hän loihti yhdessä tiiminsä kanssa koko Marskin konseptin (ravintola, kokous, aamiainen, palvelut, tapahtumat, ym.) sekä valitsi huoneiden liinavaatteet ja uniformut työntekijöille. Mutta vaikka Marski on hänen lempipaikkojaan on hän myös matkustellut ympäri maailmaa ja löytänyt muita suosikkihotelleja. Eräs näistä on Tukholmassa sijaitseva Downtown Camper ja toinen Espanjan Sitgesissä oleva MiM. ”Näissä hotelleissa on upeat puitteet, mutta mikä tärkeintä, koko henkilökunta puhuu ja hengittää hotellin tarinaa ja identiteettiä – vieras todellakin tuntee olevansa tervetullut, aidolla, lämpimällä tavalla!” Ja tarvitseehan kaupunkihotellin johtaja välillä rantalomaakin. Silloin Puranen suuntaa joko Miamiin tai Karibianmeren saarille!


JALKAPALLOFANEILLE: KATSO BUNDESLIIGA-MATSIT ILMAN KUUKAUSIMAKSUJA

Unibet TV tarjoaa livestreamit Bundesliigan otteluihin. Tarvitset pelitilin, tilille käteistä, jonka jälkeen voit katsoa matsit suorina livestream-lähetyksinä. TÄSTÄ KATSOMAAN


Ei vielä kommentteja

Vastaa

Sähköpostia ei julkaista.