Helsingin kaupunkikierros tuktukin kyydissä


Äänikirjat maksutta 6 viikoksi! Nextoryssa voit valikoida lukemista satojentuhansien ääni- ja e-kirjojen valikoimasta suoraan tabletillesi tai kännykkääsi. Lunasta tarjous tästä!

Kevätaurinko lämmittää ja viimeiset lumen rippeet sulaa. Katuja ja autoteitä putsataan talven hiekoituksista ja kohta on taas aika lähteä baanalle! Nimittäin Helsingin kaupunkikierrokselle tuktukin kyydissä!

Helsingin kaupunkikierros tuktukin kyydissä on hauska tapa nähdä paikkoja.
Kuva J.Rautio

Uusi näky Helsingin kaduilla

Jos vietit kesäpäiviä viime vuonna Helsingissä, olet ehkä jo nähnyt tämän erikoisen kulkuneuvon kurvailemassa kaupungin kaduilla. Juho Raution ja Tuktuk Finlandin yhdessä perustama uudenlainen, ympäristöystävällinen ja hauska opasretkiä ja kaupunkikierroksia tekevä Helsinki TukTours aloitti toimintansa kesällä 2020. Se on sekä Suomen että Pohjoismaiden ainoa tuktuk -kierroksia järjestävä toimija.

Matkailualan konkari

Juho on varsinainen matkailualan moniosaaja. Hän aloitti työt 1990-luvun lopulla ruotsinlaivoilla ja siirtyi sitten sieltä kansainvälisille risteilyaluksille seilaamaan isommilla vesillä. Vuonna 2005 hän aloitti lentoyhtiössä, ensiksi matkustamohenkilökunnan tehtävissä ja nykyään operatiivisen liikenteenvalvonnan parissa. Muutama vuosi sitten Juho valmistui Helsinki -oppaaksi ja perusti silloin myös oman opastuspalveluita tarjoavan yrityksen Yoo-hoo toursin.

Juho on matkailualan moniosaaja joka
Kuva J.Rautio

Paljon matkustaneelle Juholle tuktuk oli tuttu juttu jo muun muassa Lissabonin reissuilta. Juhon lempikaupungissa tuktukit ovat osa katukuvaa ja luonnollisesti hän on monesti hypännyt itse sellaisen kyytiin. Ajatus tuktukista Helsingin kaduilla oli pyörinyt Juhon mielessä jo pitkään ja Helsinki -oppaaksi valmistuttuaan oli aika toteuttaa haave. Vuonna 2019 löytyi ideasta innostuneet, samanhenkiset liikekumppanit, joiden kanssa Helsinki TukTours sai alkunsa.

Tuktukin kyydissä Helsinki tutuksi

Tyypillisesti kaupunkikierros tuktukin kyydissä kestää 1-2 tuntia, mutta Helsinki TukTours järjestää myös eripituisia yksityiskierroksia esimerkiksi yritysten tapahtumiin tai muihin yksityistilaisuuksiin. Tällöin kierros räätälöidään asiakkaan tarpeiden mukaan.

Kaupunkikierros tuktukin kyydissä tapahtuu ammattitaitoisen kuljettajan kyydissä, joka toimii samlla oppaana.
Kuva J. Rautio

Päätuote on opastetut kierrokset, joissa kuljettajana toimiva opas kertoo Helsingistä ja paikoista, joihin kierroksella kurvaillaan. Tuktukin kyytiin mahtuu maksimissaan 4 henkilöä, joten asiakkaan toiveita on myös helppo kuunnella ja suunnata matka kohti mielenkiinnon kohteita. Kierros aloitetaan asiakkaan kanssa sovitusta paikasta keskustan alueelta, vaikkapa hotellin edestä, rautatientorilta tai laivasatamasta.

Helsingin historiasta, tapahtumista ja vastaantulevista paikoista kuunnellaan oppaan selostusta langattomalla kuuloke-mikrofonijärjestelmällä. Vaikka sähkökäyttöinen tuktuk on todella hiljainen, kuuloke-mikrofoni on turvallinen tapa ja mahdollistaa samalla keskustelun oppaan kanssa. Opastuksia saa suomeksi ja englanniksi, muita kieliä on tarjolla, riippuen oppaan saatavuudesta.

>> Suomalaisesta Doerz elämyspalvelusta löytyy lisää mielenkiintoisia ja ainutlaatuisia elämyksiä ja retkiä Helsingistä.

>>Kurkkaa täältä myös Helsingin loistavat hotellitarjoukset.

Kuuloke-mikrofonijärjestelmä mahdollistaa opastuksen sekä keskustelun oppaan kanssa.
Kuva J.Rautio

Sujuvasti muun liikenteen seassa

Tuktukin kyydissä ajellaan keskustan autoteitä pitkin ja noudatetaan samoja liikennesääntöjä kuin autoilijatkin. Kuljettajalla on oltava sekä ajokortti että taksilupa. Tuktukit ovat rekisteröity matkustajakäyttöön, joten niillä on viranomaisten liikennelupa ja ne on vakuutettu asianmukaisesti liikennevakuutuksella. Tuktuk luokitellaan kevytmoottoripyöräksi, mutta matkustajakäytössä se vaatii erilaisen rekisteröinnin. Tuktukit kulkevat noin 55-60km/h:ssa mutta koskaan ei kaasu pohjassa painella vaan tärkeintä on turvallisuus ja hauska meininki!

Helsinki TukToursin ajoneuvot ovat moderneja ja turvallisia.
Kuva J. Rautio

Helsinki TukToursin käyttämä ajoneuvo on uudempi ja moderni versio alkuperäisestä tuktukista, joita näkee Aasiassa. Ja kooltaankin se on huomattavasti isompi kuin Aasian serkkunsa. Siksi niissä on mukava matkustaa sekä niistä löytyy kaikki vaadittavat turvavarusteet, kuten turvavyöt.

Kultahäitä sekä Halloween -ajeluja

Tuktukissa on aina katto paikallaan ja lämpiminä kesäpäivinä ei muuta tarvita. Viileämpinä alkukauden kevätpäivinä sekä syysiltoina tai sateella tuktukiin saa asennettua ‘seinät’, jotka suojaavat viimalta ja vedeltä. Seinät ovat suurilta osin läpinäkyvät, joten näkyvyys on hyvä. Kylminä päivinä voi myös kietaista itsensä lämpimän peiton sisään, jonka saa oppaalta. Omien virvokkeiden mukaan tuominen on sallittu, joten kirpakan syyspäivän kierrokselle kannattaa pakata mukaan vaikka kuumaa kaakaota ja aurinkoisen kesäpäivän retkelle jotain raikasta ja pirskahtelevaa!

Kaupunkikierros tuktukin on myös loistava paikka juhlistaa vaikka kultahääpäivää.
Kuva J. Rautio

Tuktukin kyydissä on juhlittu niin kultahäitä kuin synttäreitäkin sekä ajeltu lokakuun pimeänä iltana Halloween -teemakierroksia. Tuktuk herättää katukuvassa hilpeyttä ja saa ohikulkijat iloisesti vilkuttelemaan. Kyydissä olevat matkustajatkin ovat huomanneet, että tuktuk levittää jonkinlaista ilosanomaa! Kierroksen jälkeen hymyilyttää vielä pitkään!


JALKAPALLOFANEILLE: KATSO BUNDESLIIGA-MATSIT ILMAN KUUKAUSIMAKSUJA

Unibet TV tarjoaa livestreamit Bundesliigan otteluihin. Tarvitset pelitilin, tilille käteistä, jonka jälkeen voit katsoa matsit suorina livestream-lähetyksinä. TÄSTÄ KATSOMAAN


Ei vielä kommentteja

Vastaa

Sähköpostia ei julkaista.