Valitse suosikkisaaresi? Gran Canaria vai Teneriffa?


Äänikirjat maksutta 6 viikoksi! Nextoryssa voit valikoida lukemista satojentuhansien ääni- ja e-kirjojen valikoimasta suoraan tabletillesi tai kännykkääsi. Lunasta tarjous tästä!

Kanariansaaret eivät suotta ole talvikohteiden aatelia, sillä nämä Euroopan eteläisimmät rantakohteet Luoteis-Afrikan rannikon tuntumassa tarjoavat jokaiselle jotakin. Kanariansaarilta löydät niin aurinkorannat, nähtävyydet kuin luontomatkailun aarteet. Vaikka usein nostetaan esille saarista suurimmat eli Teneriffa ja Gran Canaria kuuluu Kanariansaarten saariryhmään kuuluu 13 saarta joista 8 on asuttua. Nämä saaret jaetaan kahteen maakuntaan.
Läntiset neljä saarta, Teneriffa, La Palma, La Gomera ja El Hierro muodostavat Santa Cruz de Tenerifen maakunnan. Itäiset kolme saarta, Gran Canaria, Lanzarote ja Fuerteventura muodostavat Las Palmasin maakunnan. Mikä on suosikkisaaresi?

Katso tästä matkatarjouksia Kanariansaarille


Parhaat rannat löytyvät Gran Canarialta

Gran Canarian saarella on yli 80 hiekkarantaa, ja se on tarkoitettu todelliselle rantojen ystävälle, joka haluaa viettää päivänsä auringossa rentoutuen. Gran Canarialla voit valita rannan useista vaihtoehdoista, sillä tuliperäisellä saarella löytyy niin mustan hiekan rantoja, pikkukivirantoja kuin valkohiekkaisia paratiisirantoja.
Saaren eteläosan Maspalomasin hiekkadyynit ovat ainutlaatuinen luonnonsuojelukohde ja loistava vierailupaikka. Aavikkotunnelmasta siirrytään sulavasti rantakadun vilinään ja nauttimaan rannikkokaupungin kansainvälisyydestä ja pulahdetaan vilvoittautumaan Atlantin aaltoihin.

Teneriffalla kaikille kaikkea


Kanarian saarten asutuimmalla saarella Teneriffassa on kaikille vähän kaikkea, kuten aurinkoa, urheilumahdollisuuksia, ostoksia ja yöelämä. Jotkut saaren upeimmista aarteita kokee parhaiten sukellusmaskin ja säiliön avustuksella, nimittäin Las Galletas ja Los Gigantes rantakohteista löytyvät rantojen vedenalaiset luolat ovat täynnä meren elämää. Täysin toisenlaiseen maailmaan pääsee, kun patikoi ylös Mercedes-metsään, ja kulkee reitin muinaisen metsän läpi hiljaiseen rannikkokaupunkiin Punta del Hidalgoon. Teide tulivuoren vahtiman saaren monipuolisuus on kiehtonut matkaajia ja innostaa heidät vierailulle vuosi toisensa jälkeen.

Hyvinvoinnin paratiisi Lanzarote


Lanzaroten eteeriset vihreät laguunit, dramaattiset vulkaaniset kraatterit ja kaktuspuutarhat muodostavat ihanteellisen taustan mieltä ja keho hellivälle matkalle. Täällä hyvinvointitarjonta vaihtelee paljaiden palvuiden bed and breakfast paikoista, joissa yhdistyvät jooga- ja meditaatiotunnit, erittäin ylellisiin spa-terapioihin. Luonnonpuistovierailulla saa mieli rahoittua ja

Parque Nacional de Timanfaya luonnonpuisto on karuudessaan erityislaatuisen kaunis! Värien kirjo ja monimuotoiset maisemat kertovat tuliperäisen saaren historiaa. Tulivuori on ollut osa saaren asukkaiden elämää aina. Mielenkiintoinen yksityiskohta on että saarelta löytyy myös ravintoloita, joissa ruoka valmistetaan tuliperäisen maan lämmöllä!

La Palma paras kohde maisemakävelyille, tyhjille rannoille ja rentoutumiseen


Kanariansaarten pohjoisin saari, jota kutsutaan nimellä “La Isla Bonita” tai “kaunis saari”, on myös maailman ensimmäinen UNESCOn Starlight Reserve. Maisemat vaihtelevat tyhjistä rannoista ja rosoisista tulivuorista tiheisiin esihistoriallisiin metsiin. La Palma on kaikki luonnonkaunis kävelyretki ja rento elämä. Saaren pohjoisosassa sijaitsevassa Caldera de Taburienten kansallispuistossa on piilotettuja juottoreikiä, mäntymetsiä ja leviäviä vesiputouksia, jotka ovat asetettu levien peittämille kallioille. Eteläosassa Volcán San Antonio, josta on upeat näkymät kraattereihin päivällä, muuttuu tähtitieteelliseksi ihmeeksi, joka on täydellinen tähtitiloihin yöllä.

Fuerteventuran parhaat tuulet

Fuerteventura on rauhaa rakastavan seikkailijan paratiisi. Saaren loputtomat rannat, hiekkadyynit ja kristallinkirkas vesi ovat Kanariansaarten toiseksi suurimman saaren tunnusmerkit. Saarella nautitaan ympäri vuoden lämpimästä säästä ja vilvoittavista tuulista. Parempia puitteita surffaukselle, vesihiihdolle tai leijasurffaukselle onkin vaikea löytää.

Fuerteventuran 300 kilometrin rantaviiva on monen surffarin unelma. Fuerteventura, jota kutsutaan ”Euroopan Hawaiiksi”, houkuttelee kokeneita surffaajia, mutta myös aloittelijat voivat tutustua lajin saloihin Palya Morron tai El Cotillon rannoilla.
Saarella eletään lähellä luontoa ja luonnonpuistot kuten Parque Natural de las Dunas de Corralejo ja Parque Natural de la Isla de Lobos tuovatkin esille luonnon monimuotoisuuden. Unesco on julistanut koko saaren biosfäärialueeksi vuonna 2009.

El Hierro Seikkailijoiden paratiisi

El Hierron saari on yksi Unescon biosfäärialueista, ja tämä 268 km²:n suuruinen alue on Kanariansaarten läntisin ja eteläisin saari. Saarella voi kokea ihmisen ja luonnon sopuisian rinnakkaiselon. Mystiikkaakin löytyy sillä saarella voi ihailla muinaista El Garoé -puuta, jonka uskottiin juovan saaren ihmisille ja eläimille jo vuosisatojen ajan vettä.
Hierron saari on myös kohta, johon eurooppalaisten kartanpiirtäjien mukaan maailma päättyi vuosisatoja sitten.

Tiesitkö, että Kanariansaaret ovat saaneet nimensä koirista tai hylkeistä?
Kanariansaaret on nimetty koirien mukaan (lat. canis), koska saarilla on kuvattu olleen paljon villikoiria. Tätä kuvasi roomalainen Plinius. Ensimmäinen koiria koskeva maininta on Numidian ja Mauritanian kuningas Juba II:n järjestämältä tutkimusmatkalta vuosien 30–25 eaa. välillä. On kuitenkin mahdollista että Plinius ymmärsi väärin kirjoitukset ja niillä onkin tarkoitettu suurikokoisia munkkihylkeitä, joita nimitettiin canis marinus -nimellä. Hylkeet on kuitenkin metsästetty Kanarialta 1400-lukuun mennessä. Koirat ovat myös Kanarian vaakunassa ja lipussa.


JALKAPALLOFANEILLE: KATSO BUNDESLIIGA-MATSIT ILMAN KUUKAUSIMAKSUJA

Unibet TV tarjoaa livestreamit Bundesliigan otteluihin. Tarvitset pelitilin, tilille käteistä, jonka jälkeen voit katsoa matsit suorina livestream-lähetyksinä. TÄSTÄ KATSOMAAN


5 kommenttia
  1. Teberiffa, siellä on kaikke harrastuksiin ja loikoiluun. Pääsee myös vuorille joskaan ei suksilla 🙂

  2. Kaikki on kivan lämpöisiä varsinki talvella, mutta viime aikoina olen tykästynyt Lanzaroteen ja Furteventuraan. Ovat saarista rauhallisempia.

Vastaa

Sähköpostia ei julkaista.