Euroopan kaupungit täyttyivät luistelijoista ja jäällä kävelijöistä


Äänikirjat maksutta 6 viikoksi! Nextoryssa voit valikoida lukemista satojentuhansien ääni- ja e-kirjojen valikoimasta suoraan tabletillesi tai kännykkääsi. Lunasta tarjous tästä!

Pakkanen ei ole paukkunut pelkästään meillä Pohjolassa vaan siitä on päässyt nauttimaan myös muu Eurooppa. Kovat pakkaset ovat jäädyttäneet Euroopan järviä ja jokia ja osista Amsterdamin historiallista kanavaa tuli väliaikainen luistelurata laskiaisviikonloppuna.

Kuva Robbert Esser, Unsplash

Kun lämpötila laskee ja kylmä ilmamassa pyyhkäisee suurten eurooppalaisten alueiden yli, jäätyneet järvet, lammet ja kanavat muuttuvat luisteluradoiksi. Tämän seurauksena monet ihmiset pitävät tauon kansallisista koronasuluista saadakseen kaiken irti näistä erittäin harvinaisista olosuhteista.

Kurkkaa täältä kotimaan talvikohteet.

Saksassa, jossa kansallisia koronarajoituksia on hieman kevennetty, ihmiset lähtivät jäätyneelle Landwehrin kanavalle Berliinin Kreuzbergin alueella luistelemaan ja kävelemään.

Luistelukuume levisi myös Alankomaissa kun kymmenet luistelijat liukuivat Amsterdamin historiallisen Prinsengracht-kanavan pintaa pitkin. Monet nauttivat kauniista ulkoilmasta vaikka viranomaiset ovat kehottaneet ihmisiä pysymään lähellä kotia ja välttämään väkijoukkoja estääkseen Covid-19: n leviämisen.

Haagin kaupunginvaltuusto varoitteli innokkaita luistelijoita menemästä Hofvijver-lammelle, koska jää on liian ohut. Monet jättivät varoitukset huomioimatta ja saivat kylmää kyytiä, kun jää petti alta. Erityisissä suojavarusteissa olevat pelastajat saattoivat heidät lopulta rannalle. Tämän viikon kylmä sää herätti lyhyesti toivoa, että Alankomaiden kuuluisa luistelukilpailu voitaisiin elvyttää ensimmäistä kertaa monien vuosien jälkeen. Ilmaston lämpeneminen on tarkoittanut, että Elfstedentochtia (Eleven Cities Race) ei ole järjestetty vuodesta 1997 lähtien.

Kotimaan hiihtoladuille ja järven jäille sekä tulevan kesän hiekkarannoille löytyy matkoja täältä.


JALKAPALLOFANEILLE: KATSO BUNDESLIIGA-MATSIT ILMAN KUUKAUSIMAKSUJA

Unibet TV tarjoaa livestreamit Bundesliigan otteluihin. Tarvitset pelitilin, tilille käteistä, jonka jälkeen voit katsoa matsit suorina livestream-lähetyksinä. TÄSTÄ KATSOMAAN


Ei vielä kommentteja

Vastaa

Sähköpostia ei julkaista.