Dubain robottikahvilassa syöt ja juot ilman yhtään ihmiskontaktia


Äänikirjat maksutta 6 viikoksi! Nextoryssa voit valikoida lukemista satojentuhansien ääni- ja e-kirjojen valikoimasta suoraan tabletillesi tai kännykkääsi. Lunasta tarjous tästä!

Sosiaalisen etäisyyden pitäminen on tullut tärkeäksi pandemian aikana, joten Dubaissa kehiteltiin kahvila, jossa koko palveluketju hoituu kolmen eri robotin avulla. Mutta miltä nämä robotit näyttävät ja miten koko toiminta tapahtuu? Kävimme ottamassa asiasta selvää.

Sinäkin voit lähteä katsomaan tätä kahvilaa ja muita kiinnostavia nähtävyyksiä Dubaihin! Täältä löydät loistavat matkatarjoukset!

Kuva Sanna

Aluksi voisi kuvitella, että vastassa olisi robotti-ihminen, jonka olemme nähneet Terminator-elokuvassa mutta ei, kahvilassa ei ole humanoidikoneita, jotka tarjoilevat ruokaa ja juomaa. Dubai Festival Cityn RoboCafe tarjoaa täyden palvelun kolmella suurella saksalaisella robottivarrella.

Asiakkaat tekevät tilauksen iPadien avulla, ja robotit valmistelevat ja toimittavat tilaukset suoraan pöytiin muutamassa minuutissa eliminoiden ihmisten välisen vuorovaikutuksen. Aika hämmästyttävää! Aikana, jolloin Yhdistyneiden arabiemiirikuntien ihmiset ovat hyvin valppaita terveydestä, turvallisuudesta ja fyysisestä etäisyydestä, olemme tyytyväisiä kahvilan täysin koskemattomaan ihmiskontaktiin.

Kuva Sanna

Jokaisella robotilla on oma tehtävänsä. Yksi valmistaa kahvia, toinen mehuja ja kolmas ottaa valmiiksi tehdyn ruoka-annoksen hyllystä ja tarvittaessa lämmittää sen uunissa. Kun ruoka ja juoma ovat valmiita tarjoiltaviksi, robotti asettaa tuotteen robotti-imuria muistuttavalle alustalle, joka toimittaa tuotteet pöydän päässä istuvalle asiakkaalle. Ja jotta Robocafe olisi täydellinen kokemus, on robotit ohjelmoitu myös tanssimaan!

Kuva Sanna

Leivät ja wrapit on valmistettu yhteistyössä Dubaissa olevan French Bakeryn kanssa, joka toimittaa ne tuoreina joka aamu. Jälkiruuat tulevat puolestaan leivonnaisiin ja kakkuihin erikoistuneelta Mister Bakerilta. Toki kahvilassa on “oikeaa” henkilökuntaa, jos esimerkiksi jokin laite ei toimi, mutta nämä pari avustajaa pysyvät koko asiakkaan palveluketjun ajan taka-alalla.

Vaikka Dubai on ensimmäinen kaupunki maailmassa, joka on avannut tekoälyrobotti käyttöisen kahvilan, se ei ole ensimmäinen kerta, kun robotteja tuodaan palvelualalle. Myös Kiinassa, Japanissa, Etelä-Koreassa, Intiassa ja Amerikassa on kokeiltu robotteja ravintola-alalla.


JALKAPALLOFANEILLE: KATSO BUNDESLIIGA-MATSIT ILMAN KUUKAUSIMAKSUJA

Unibet TV tarjoaa livestreamit Bundesliigan otteluihin. Tarvitset pelitilin, tilille käteistä, jonka jälkeen voit katsoa matsit suorina livestream-lähetyksinä. TÄSTÄ KATSOMAAN


1 kommentti

Vastaa

Sähköpostia ei julkaista.