Majoittuisitko sinä avaruushotellissa?


Äänikirjat maksutta 6 viikoksi! Nextoryssa voit valikoida lukemista satojentuhansien ääni- ja e-kirjojen valikoimasta suoraan tabletillesi tai kännykkääsi. Lunasta tarjous tästä!

On kulunut kohta 52 vuotta siitä, kun ihminen astui ensi kertaa kuun pinnalle. Avaruus kiinnostaa nyt jo matkailualaa ja kalifornialainen yritys aikoo rakentaa maailman ensimmäisen avaruushotellin, joka mahdollistaa avaruusmatkailun tulevaisuudessa. Hotellin olisi määrä aueta jo vuonna 2027.

Kuva Pixabay

Pandemia on hiljentänyt matkailun mutta ei siitä haaveilun. Olisiko rantaloman tai Venetsian kanavan sijasta seuraava kohteesi AVARUUS? Kalifornialainen yritys, Gateway Foundation, julkaisi vuonna 2019 suunnitelmat risteilyalustyylisestä hotellista, joka voisi jonain päivänä kellua maapallon ilmakehän yläpuolella. Se koostuisi 24 moduulista, jotka on yhdistetty hissikuiluilla, ja ne muodostavat kiertävän pyörän, joka kiertää maata. Sen olisi tarkoitus olla täysin toimintavalmis vuoteen 2027 mennessä. Hotellilla on jo nimi – Voyager Station – ja sen aikoo rakentaa Orbital Assembly Corporation, uusi rakennusyhtiö, jota johtaa entinen lentäjä John Blincow, joka on myös Gateway -säätiön vetäjä.

Kurkkaa nyt kuitenkin Maassa olevat kohteet myös!

Avaruukävelyjä, elokuvia ja konsertteja

Avaruuskävelyt, joissa pukeudutaan avaruusasuun ja mennään ulos kapselista ilmakehään, toimii yhtenä hotellin tärkeimmistä matkailunähtävyyksistä. Pyöreän Voyager Stationin halkaisija on 200 metriä ja se koostuu 24 moduulista. Jokainen moduuli on halkaisijaltaan 12 metriä ja ne rakennetaan jäykästä alumiinista.

Kuva Orbital Assembly corporation

Näissä pyörivissä moduuleissa on ravintoloita, baari, huipputason kuntosali, elokuvateatteri, kalliokiipeilyä ja paljon muuta. Hotellin ravintolassa on tarkoitus tarjoilla perinteistä “avaruusruokaa” – kuten pakastekuivattua jäätelöä. Lisäksi tarjolla on virkistystoimintaa, jossa korostuu se tosiasia, että pystyt tekemään asioita, joita et voi tehdä maan päällä. Painottomuuden ja vähentyneen painovoiman ansiosta voit hypätä korkeammalle, pystyt nostamaan erilaisia asioita sekä liikkumaan tavalla mikä maapallolla olisi mahdotonta. Osaa kapseleista voidaan käyttää myös konsertteihin tai urheilutapahtumiin.

Painovoima yhtä voimakas kuin kuussa

Hotellin ainutlaatuinen pyörimissuunnittelu tarkoittaa, että keinotekoinen painovoima paikan päällä on melkein yhtä voimakasta kuin Kuulla. Asema pyörii ja työntää aseman sisällön aseman kehälle, samalla tavalla kuin pyörittäisit vettä ämpärissä – vesi työntyy ämpäriin ja pysyy paikallaan. Lähellä aseman keskustaa ei ole keinotekoista painovoimaa, mutta kun siirryt alas aseman ulkopuolelle, painovoiman tunne kasvaa. Hotellissa on myös 44 lentoalusta, jotka vievät matkustajat Voyagerin asemalle ja takaisin maahan. Kuhunkin näistä mahtuu jopa 10 matkustajaa ja se liukuu takaisin avaruudesta automaattisen lennonohjauksen avulla laskeutumista varten, joka teoriassa voisi tapahtua missä tahansa lentokentän kiitotielle, joka hoitaa kaupallista liikennettä.

Ei toista samanlaista hotellia

Kuva Orbital Assembly corporation

Avaruushotellin sisustuksessa pyritään lämpimästi sisustettujen sviittien, tyylikkäiden baarien ja ravintoloiden kautta luomaan kodikkuutta ja mukavuutta. Vieraat saattavat olla avaruudessa, mutta he voivat silti nauttia tavallisista sängyistä ja suihkusta. Hotellihuoneet ja sviitit sijoitetaan 12 pyörivään moduuliin. Yhtiö aikoo avata 126 upeaa sviittiä, 62 ylellistä huonetta ja 30 standard-huonetta, jotka jakautuvat kolmelle tasolle. Joitakin aseman kiinteistä moduuleista käytetään avaruusaseman ilman, veden ja energian tarpeisiin.

Melko kallista

Avaruumatkailusta on tulossa yhä suurempi aihe, ja useita yrityksiä yrittää saada sen toteutumaan. Toistaiseksi avaruushotelli ei mainosta huoneen hintaa, mutta olettaa saattaa, että hinta on tavikselle varsin kova. Richard Bransonin omistama Virgin Galactic aikoo laukaista matkustajia subbitaaliseen avaruuteen hintaan 250 000 dollaria per henkilö per matka.

Mutta onneksi on edullisempia matkavaihtoehtoja, ja vielä toistaiseksi maapallolla!


JALKAPALLOFANEILLE: KATSO BUNDESLIIGA-MATSIT ILMAN KUUKAUSIMAKSUJA

Unibet TV tarjoaa livestreamit Bundesliigan otteluihin. Tarvitset pelitilin, tilille käteistä, jonka jälkeen voit katsoa matsit suorina livestream-lähetyksinä. TÄSTÄ KATSOMAAN


Ei vielä kommentteja

Vastaa

Sähköpostia ei julkaista.