Avainsana: espanja

15 parasta eurooppalaista lomakeskuksen hotellia

Travel and Leisure matkailusivuston vuoden 2020 äänestys ’15 parasta eurooppalaista lomakeskuksen hotellia’ tehtiin viime vuoden maaliskuussa ja Kreikan ja Italian koskemattomat rannat ovat Travel and Leisure -lukijoiden suosikkikohteita.

Maailman vanhin ravintola

Tämä maailmankuulu ravintola Madridin keskustassa on monen uteliaan matkailijan kohde. Ravintola Botín on avattu lähes kolme vuosisataa sitten ja se pysyi auki jopa Espanjan sisällissodan aikana. Se on maailman vanhin ravintola, jossa on vieraillut vuosisatojen merkittäviä kirjailijoita ja muita kuuluisuuksia.

Pääsiäisperinteitä ja kummallisia traditioita Euroopassa

Pääsiäinen on merkki keväästä. Hyvä ruoka, ulkoilu ja lepo kuuluvat varmasti monen suomalaisen pääsiäisen viettoon. Eri puolilla maailmaa pääsiäiseen liittyy monenlaisia erikoisuuksia punaisista pääsiäismunista jättiläisomeletteihin sekä veden roiskintaa, astioiden heittoa ja ilotulituksia.

Padelin hurmiossa ympäri maailmaa

Useiden lähteiden mukaan padelia pidetään maailman nopeimmin kasvavana urheilulajina, jota pelaa jo arviolta 20 miljoonaa ihmistä. Mikä on tämä laji, josta niin moni on mennyt sekaisin? Ja missä sitä voi pelata vaikka lomalla?

Viiniä ja vaellusta

Monet Euroopan suositut viinimaat tarjoavat upeita viinitiloja ja kauniita maisemia sekä myös kuntoa kohottavia kävelyreittejä vihreitä rinteitä pitkin. Viinitiloilla on erilaisia ”kävelypaketteja” joihin kannattaa tutustua heidän omilla sivuillaan. Reittien varrelta löytyy paljon nähtävää ja koettavaa niin historiallisesti kuin kulinaristisestikkin. Monet tarjoavat myös majoitusta joko tilalla tai lähistöllä olevassa majapaikassa.

Ystävänpäivä maailmalla

Ruusuja, suklaata ja romanttisia illallisia. Ystävänpäivä, riippumatta siitä missä sitä vietetään, on yleensä aina synonyymi rakkaudelle. Ympäri maailmaa on erilaisia perinteitä miten, ja milloin, tätä päivää juhlistetaan.

Hotellit, joissa nukut toinen silmä auki

Oletko koskaan kokenut jotain selittämätöntä matkoillasi? Onko jossain hotellissa tuntunut omituinen läsnäolo tai tapahtunut jotain kummallista?

Miksi Espanjassa syödään myöhään?

Lomalla on kiva ottaa vähän iisimmin ja syödä milloin sattuu. Joskus sitä huomaa istuvansa melko myöhään ravintolassa ja sisään alkaa valumaan enemmän ja enemmän paikallista väkeä. Syy, miksi espanjalaiset syövät myöhään illalla ei johdu heidän rennosta elämänasenteesta vaan jostain aivan muusta.

kahvikulttuuri espanjassa

Espanjassa kahvittelu on taidelaji

Espanjalaisen kahvilakulttuurin ystävä tietää, että kahvin tilaaminen on lähes taidelaji. Jokainen voi pyytää oman makunsa mukaisen juoman, säätäen maidon määrää, kahvin vahvuutta ja vaikka lista olisi pitkä, tarjoilija kyllä muistaa jokaisen valinnan. …

Game of Thrones tunnelmiin rantaloman yhteydessä

Myyttinen sarja Game of Thrones tempaa mukaansa seikkailuun taistosta rautavaltaistuimen hallitsijaksi. Seitsemän kuningaskunnan vallasta kamppaillaan toinen toistaan hienommissa linnoissa ja maisemissa. Vaikka sarja onkin tarua, ovat maisemat totta ja hyvinkin lähellä nimittäin…