30 parasta kohdetta Dubaissa


Äänikirjat maksutta 6 viikoksi! Nextoryssa voit valikoida lukemista satojentuhansien ääni- ja e-kirjojen valikoimasta suoraan tabletillesi tai kännykkääsi. Lunasta tarjous tästä!

Dubai, joka valmistautuu isännöimään lokakuussa alkavaa Expo 2020 maailmannäyttelyä, on monipuolinen suurkaupunki. Se tarjoaa luksuksen ja glamourin lisäksi rauhallisia ja vanhoja perinteitä edustavia paikkoja sekä loputtomiin jatkuvaa aavikkoa, jossa voi hiljentyä kaupungin sykkeestä. Listasimme tähän 30 parasta kohdetta Dubaissa, jotka ovat suosittuja ja jotkut ihan uusia kohteita.

» Löydä matkatarjouksia Arabiemiraatteihin tästä

Dubai Frame

Dubai Framesta on upeat näkymät sekä vanhaan että uuteen kaupunkiin.
Dubai Frame

Kultainen Dubai Frame toimii metaforisena siltana kaupungin tarinalle alkaen pienestä kalastajakylästä kehittyen nykypäivän metropoliksi. Framen huipulle, 150 metrin korkeuteen, kuljetaan panoraama hisseillä ja sieltä on näkymät sekä Dubain vanhaan kaupunkiin että kaikkien tuntemaan kaupunkisiluettiin pilvenpiirtäjineen. Ajoita vierailusi auringonlaskun aikaan, jos haluat ihastella tätä maagista kaupunkia parhaimmassa elementissään. Tutustu kehykseen lisää täällä.

Al Fahidin historiallinen alue

Al Fahidin kapeilla kujilla on mielenkiintoista fiilistellä vanhan ajan tunnelmaa.
Al Fahidin vanhoja kapeita kujia

Mistä kaikki on saanut alkunsa Dubaissa? No täältä! Tämä alue huokuu aitoa vanhaa historian havinaa. Perinteiset kivestä, palmupuusta, kipsistä ja teakista valmistetut rakennukset reunustavat kapeita kujia, jossa tunnelma on täysin erilainen kuin pilvenpiirtäjien sykkeessä. Al Fahidin alueelta löytyy mm. ihastuttava kahvimuseo, jossa on esillä paljon vanhoja kahvimyllyjä ja muita kahvin valmistukseen käytettyjä tarvikkeita sekä tietysti kahvimakuja ympäri maailmaa. Al Fahidin alueelle sekä lähellä sijaitsevaan Heritage villageen asettui aikoinaan asumaan nykyisen hallitsijasuvun heimon jäsenet 1800-luvun lopulla.

Dubain maustemarkkinat

Maustemarkkinoilta voi löytää sekä mahtavia mausteita että kivoja tuliaisia.
Mauste soukin tuotteita

Dubain rönsyilevä ja tuoksuja täynnä oleva mauste souk on mielenkiintoinen ja hauska paikka. Täältä löydät sekä mausteita että muita kivoja tuliaisia. Sahrami on arvokas mauste mutta näillä markkinoilla se on vielä vähän edullisempi kuin muualla Dubaissa.

Al Seef

Kävely-ystävällinen Al Seefin alue Dubai Creekin varrella jakautuu vanhaan ja moderniin arkkitehtuuriin. Alue valmistui vuonna 2017 ja sen rakennukset jäljittelevät vanhaa tyyliä. Se on markkina-alue, josta löytyy mm. 3 Hilton-ketjun hotellia, ravintoloita, pieniä putiikkeja ja yksi suosittu Instagram-kohde, Starbucks-kahvila, joka poikkeaa ulkoasullaan muista brändin kahviloista.

Abra-venekyyti Dubai creekillä

Abran kyydissä voi matkustaa Dubai Creekillä.
Abra-veneitä Dubai Creekillä

Varmasti Dubain edullisin aktiviteetti! Abra-venekyyti maksaa 1 dirhamin eli noin 0,22 euroa. Abrat olivat aikoinaan tärkeä kulkuväline ylitettäessä kaupunkia halkovaa creekiä Bur Dubain puolelta Deiran puolelle. Nykyisin nämä aidot vanhat, ajan patinoimat veneet kulkevat sentään diesel-moottorilla, kun ennen vanhaan niillä soudettiin. Abra-veneajelu on hyvä yhdistää vanhan kaupungin kierrokselle ja markkinoilla käymiseen.

Al Shindagha museo; parfyymi talo

Parfyymit ja tuoksut ovat tärkeässä roolissa Emirati-kulttuurissa. Parfyymitalossa voit tutustua erilaisiin tekniikoihin tuoksujen ja öljyjen valmistuksessa, jotka juontavat juurensa vuosisatojen taakse. Opit myös alueen hajuvesikaupan reiteistä sekä tutustut perinteisiin öljyihin ja ainesosiin, joita käytetään paikallisten tuoksujen (oud, sahrami ja ruusu) valmistamiseen.

Global Village

Global villagessa voi matkustaa maailman ympäri.
Global villagen Eurooppa-paviljonki

Matkusta maailman ympäri tässä erikoisessa huvipuistossa! Global village koostuu lähes 30 eri maan paviljongeista sekä noin 78 eri maan kulttuureista. Tarjolla on niin ruokaa kuin erilaisia tuotteita ympäri maailmaa. Joka ilta näyttävät showt sekä monenlaiset esitykset viihdyttävät kävijöitä. Lisäksi huvipuiston laitteet tuovat iloa niin perheen pienimmille kuin hurjapäillekkin. Global village on auki lokakuusta huhtikuuhun. Tutustu lisää Global villagen tarjontaan täällä.

Miracle Garden ja Butterfly Garden

Miracle garden on täynnä kukkaloistoa.
Miracle Gardenin kukkaloistoa

Voisitko kuvitella, että keskellä aavikkoa kasvaa valtava määrä erilaisia värikkäitä kukkia? Yli 150 miljoonaa kukkaa on aseteltu mitä erikoisimpiin asetelmiin muodostaen mm. Disney-hahmoja, jättiläisnallen ja jopa Emirates lentoyhtiön Airbus 380 kukitettuna oikeassa koossaan. Tämä Airbus onkin itseasiassa yksi Miracle Gardenin Guinnessin maailmanennätyksistä. Se on maailman suurin kukka-asetelma, jossa on käytetty 5 miljoonaa kukkaa.

Miracle Gardenin yhteydessä on Butterfly Garden, jonka kymmenessä eri kupolihallissa asuu yhteensä noin 15,000 perhosta, jotka kattavat yli 45 majesteettista perhoslajia.

XLine Dubai Marina

Yksi maailman pisimmistä, jyrkimmistä ja nopeimmista kaupunki zip-linjoista sijaitsee Dubai Marinassa. Sillä kuljetaan supermies-asennossa noin 80km/h Marinan kanaalin yli ihastellen upeita huvijahteja.

Ski Dubai

Hiihtokeskus Dubain yhdessä suurimmista ostoskeskuksista, Mall of The Emiratesissa, takaa vauhdikkaan päivän pienessä pakkasessa aavikolla. Ski Dubaista voit vuokrata kaikki varusteet vaatteista lähtien, joten matkalaukkua ei tarvitse talvivaatteilla täyttää. Mäenlaskun lisäksi tapaat myös söpöjä pingviinejä.

Lisää infoa >> www.skidxb.com

Skydive Dubai

Jos vapaapudotus Dubain yli 190 kilometrin tuntivauhdilla kuulostaa sinusta hyvältä, Skydive Dubai on sinun paikkasi. Aloittelijat ovat tervetulleita hyppäämään yhdessä yrityksen kokeneiden oppaiden kanssa, mutta lisensoidut laskuvarjohyppääjät voivat hypätä yksin. Tandem-lento Skydive Dubaissa maksaa noin 500 euroa mutta se on sen arvoista, jos olet jännitystä etsivä henkilö, joka ei pelkää korkeuksia. Varaa hyppysi täältä.

Al Marmoon Camel Race track

Suosittu perintökohde Al Marmoom houkuttelee paikallisia kamelien harrastajia sekä muuten vaan tapahtumasta kiinnostuneita turisteja aikaisin perjantai aamuna radan varrelle. Katsomot ovat usein täynnä kamelin omistajia, kouluttajia ja ohjaajia. Tämä Dubain suurin kamelirata sijaitsee Al Marmoom Heritage Villagen ja Al Lisailin alueen vieressä. Kilpailut ovat aikaisin aamusta, klo 7.00-9.00, ja jos haluaa silittää kameleita ja ottaa valokuvia heidän kanssaan, on paikalla oltava jo hyvissä ajoin ennen kisan alkua.

Kuumailmapallolento haukkojen kanssa

Kuumailmapallolla voi lähteä lentelemään aavikolle.
Näkymät kuumailmapallosta

Nouse Dubain upean autiomaan ylle rentoutumaan kauas kaupungin kaikesta glamourista ja loistosta. Tässä yksityisessä seikkailukokemuksessa mukanasi on ilmapallon lentäjä, joka on samalla myös haukka-asiantuntija. Vieraat noudetaan hotelleistaan ​​ja ajetaan autiomaan. Ilmakuvat aavikosta ovat joitain upeimmista, mitä näet. Liikkuva maisema ei ole pelkästään uskomaton, vaan voit myös nähdä Arabiemiraattien kansalliseläimen Oryxen ja kameleita kävelemässä allasi autiomaassa. Varaukset ja lisätiedot >> www.ballooning.ae

Kite beach

Kite beach on Dubain suosituimpia rantoja.
Kite beach

Dubain upeat rannat ovat täydellisen lomapäivän kruununjalokivi. Kite beach on iso ranta, jossa on hyvät palvelut sekä auringonpalvonnan lisäksi paljon ativiteetteja. Ja vauhdikkaasti meren pintaa halkovat purjelainelautailijat ovat varsinainen näky!

Aavikkosafari

Aavikkosafarilla pääsee hurjastelemaan jeepin kyydissä hiekkadyyneillä.
Aavikkosafari

Dubain reissuun kuuluu ehdottomasti vierailu aavikolla. Aavikkosafareita on monenlaisia ja safaritoimijoita löytyy muun muassa hotellien yhteyksistä. Voit lähteä ihastelemaan auringonlaskua aavikolle ja samalla kokea vatsanpohjaa kutkuttavan jeeppikyydin dyyneillä.

The Dubai mall

Dubai mallissa vierailee vuosittain valtava määrä ihmisiä ympäri maailmaa.
Dubai mall

Yksi maailman suurimmista ostoskeskuksista tarjoaa monipuolisen kokemuksen vaikka ei edes shoppailisi. Dubai mall on nähtävyys jo itsessään. Se tarjoaa lukuisia aktiviteetteja lasten teemapuistoista luisteluun jääkentällä sekä vedenalaista elämää valtavassa akvaariossa ja eläintarhassa. Noin 1200 eri myymälää houkuttelee vuosittain ihmisiä ympäri maailmaa ostoksille ja Dubai mall onkin yksi maailman eniten vierailluimmista rakennuksista.

Burj Khalifa

Burj Khalifa on maailman korkein rakennus, 828m.
Burj Khalifa

Maailman korkein rakennus, sitä se on edelleen. 828 metriä korkea Burj Khalifa on Dubain kunkku, joka näkyy kymmenien kilometrien päähän. Vierailu tornin näköalatasanteella on mieletön kokemus ja kaupungin parhaimmat valokuvat napataan varmasti huipulta! Kurkkaapa muuten tästä miten Burj Khalifan reilut 24,000 ikkunaa pidetään puhtaina.

Lisätietoa ja lippuvaraukset www.tickets.atthetop.ae/atthetop/en-us

Dubain oopperatalo

Dubain oopperatalo on dhow-veneen muotoinen.
Dubai ooppera

Dubain oopperatalo avattiin vuonna 2016 ja se tarjoaa oopperailtojen lisäksi myös teatteria, balettia, konsertteja, muotinäytöksiä, taidenäyttelyitä sekä konferensseja. Dhow-veneen muotoinen Dubain oopperan rakennus on kunnianosoitus Dubain merihistorialle.

Tutustu viihdetarjontaan >> www.dubaiopera.com

The Dubai Fountain

Dubain tanssivan suihkulähteen suihkut ovat maailman korkeimpia.
Dubain tanssiva suihkulähde

Tanssivat suihkulähteet aivan Dubai mallin ulkopuolella, Burj Khalifan juurella keräävät sankoin joukoin ihmisiä ihastelemaan puolen tunnin välein näytettävää showta. Dubai Fountain on maailman korkeimmalle yltävä koreografioitu suihkulähdeshow. Sen korkeimmat suihkut yltävät jopa 150 metriin.

Aquaventure waterpark

Yli 30 erilaista liukumäkeä ja kilometrin pituinen hiekkaranta Palmusaaren kärjessä on muun muassa Tripadvisorin äänestyksessä valittu koko Lähi-idän suosituimmaksi vesipuistoksi. Aquaventure tarjoaa takuuvarmasti ikimuistoisen päivän. Lue lisää vesipuistosta >> www.atlantis.com

Jumeirah Mosque

Jumeirah moskeijassa voi ei-muslimit vierailla ja kuulla lisää kulttuurista ja uskonnosta.
Jumeirah Mosque

Dubain tunnetuin moskeija on toivottanut ei-muslimivieraita tervetulleiksi koulutustarkoituksiin jo monien vuosien ajan. Heidän motto on ”Avoin ovi, avoin mieli”. Sheikh Mohammed Center for Cultural Understanding järjestää opastettuja kierroksia päivittäin (paitsi perjantaina). Ne kestävät 75 minuuttia ja sisältävät virvokkeita.

Illallisristeily Creekillä

Dubai Creekillä on monia veneitä, jotka tarjoavat ruokaa ja monenlaista viihdettä. Bateaux Dubai on yksi erittäin suosittu ja tyylikäs vaihtoehto. Se ei ole vanha puinen dhow-vene, kuten yleisimmät illallisveneistä, vaan pitkä alus lasi-ikkunoilla. Siellä on rauhoittavaa pianomusiikkia, huomaavainen palvelu sekä kekseliäs menu. Vanhan Dubain näkymät ovat myös upeat, kun vene tekee matkaa creekiä pitkin. Risteily kestää yleensä noin 3 tuntia.

Queen Elisabeth 2

Kuningatar Elizabeth 2, legendaarinen valtamerialus, joka on palautettu entiseen loistoonsa, toimii nyt hotellina Port Rashidissa vanhan Dubain vieressä. Vieraat voivat uppoutua aluksen rikkaaseen historiaan säännöllisten opastettujen maksullisten kierrosten ja näyttelyiden kautta. Laivalla on kahdeksan ravintolaa ja baaria sekä teatteri ja tasokas kylpylä. Tutustu laivaan tästä.

Legoland Dubai

Legot heräävät eloon Legoland Dubaissa, jossa on noin 60 erilaista laitetta ja 15 000 Lego-mallia. 2–12-vuotiaiden lasten perheille suunnattu teemapuisto luotiin 60 miljoonasta Legosta, ja se koostuu sisä- sekä ulkotiloista ja vesipuistosta.

La Perle

La Perle on huikea akrobaattinen vesishow.
La Perle

Tämä show on kuuluisan Franco Dragonen (Cirque du Soleil) luoma akrobaattinen vesishow Dubain Al Habtoor Cityssä. Sen 65 taitavaa esiintyjää ja 2.7 miljoonaa litraa vettä sekä mahtavat erikoistehosteet luovat ennennäkemättömän kokemuksen. Lisätietoja >> www.laperle.com.

Etihad Museo

Etihad-museossa on esillä koko Arabiemiraattien historia.

Etihad museo ja sen pihapiiri on koko Arabiemiraattien synnyn tärkein paikka. Museon pihapiirissä olevassa Union housessa allekirjoitettiin Yhdistyneiden Arabiemiirikuntien liitto 2. joulukuuta 1971. Museo esittelee alueen historiaa aina beduiinajoista lähtien. Pihapiirin rakennuksiin kuuluu myös mahtavaa 70-lukua huokuva Guest palace, jossa sijaitsi silloisen hallitsijan työhuone sekä valtava 300 hengen ruokasali ja Majlis, jossa vieraita vastaanotettiin.

The View at The Palm

Huhtikuussa Dubain Palmusaarelle aukesi uusi näköalatasanne The View at The Palm. Vieraat saavat 360 asteen näkymän Palm Jumeirahiin 52 kerroksen korkeudelta.

Lippuvaraukset ja lisätietoa >> www.theviewpalm.ae

The Museum of the future

Tulevaisuudenmuseo on Dubain uusimpia nähtävyyksiä.
Tulevaisuuden museo on erikoisen muotoinen

Tulevaisuuden museo on yksi uusimmista ja erikoisimmista rakennuksista aivan Dubain päätien Sheikh Zayed roadin varrella. Kuten olettaa saattaa, Dubai ylittää jälleen kaikki museon odotukset. Koska futuristinen museo ei ole ihan mikä tahansa perinteinen museo, se yhdistää mukaansatempaavan teatterin, vuorovaikutuksen ja näyttelyn elementit uusimpaan tekniikkaan. Vierailijat voivat odottaa interaktiivisia kokemuksia monien maailman erilaisten prototyyppien ja upeiden innovaatioiden kanssa. Näyttelyiden rinnalla järjestetään myös vaihtuvia kursseja, työpajoja ja luentoja. Aihekohtaisesti esillä on tekniikkaa eri alueilta, kuten julkiset palvelut, terveydenhuolto ja ilmastonmuutos.

Ain Dubai

Myöhemmin tänä vuonna avautuva Ain Dubai on koristanut Dubain kaupunkisiluettia jo jonkin aikaa. Viimeistelyjä vailla oleva maailman suurin maailmanpyörä seisoo uudella ihmisen tekemällä tekosaarella Bluewaters Bayllä, ja se kohoaa 250 metrin korkeuteen. Siinä on 48 vaunua ja se pystyy kuljettamaan 1 400 matkustajaa. Yksi kyyti pyörän ympäri kestää 48 minuuttia.

Expo2020

Maailma kokoontuu yhteen 1. lokakuuta Dubain Expo 2020 maailmannäyttelyssä, jossa ensimmäistä kertaa kaikilla osallistujamailla on oma paviljonki. Näyttelyn teema on “Mielen yhdistäminen, tulevaisuuden luominen”. Näyttelyssä on myös kolme teemaa: mahdollisuus, liikkuvuus ja kestävyys.

Expo on suuri kansainvälinen näyttely, joissa kaikki osallistujamaat esittelevät heidän omia teollisia, tieteellisiä, teknologisia ja taiteellisia saavutuksistaan. Expo tarjoaa paljon nähtävää ja koettavaa, erilaisia esityksiä ja kulttuuritapahtumia.

Tutustu lisää Expo2020 tapahtumaan >> www.expo2020dubai.com


JALKAPALLOFANEILLE: KATSO BUNDESLIIGA-MATSIT ILMAN KUUKAUSIMAKSUJA

Unibet TV tarjoaa livestreamit Bundesliigan otteluihin. Tarvitset pelitilin, tilille käteistä, jonka jälkeen voit katsoa matsit suorina livestream-lähetyksinä. TÄSTÄ KATSOMAAN


Ei vielä kommentteja

Vastaa

Sähköpostia ei julkaista.